Българите са най-нещастните хора в ЕС

OFFNews Последна промяна на 20 март 2015 в 10:48 6070 7

Българите са най-нещастните хора в Европейския съюз. Най-щастливи са живеещите в Дания, Швеция и Финландия.

Този извод направи европейската статистическа служба Евростат в изследване по повод в днешния Ден на щастието.

Проучването (направено през 2013 г. и публикувано преди ден) й целù да отговори на въпроса доколко удовлетворени от живота си са днес хората в Европа. Освен страните от Съюза, са включени Сърбия, Швейцария, Исландия и Норвегия. Основните фактори за удовлетвореност са здравословното състояние, личните финанси и взаимоотношенията.

В скалата от 0 (изобщо не съм удовлетворен/а) до 10 (напълно удовлетворен) българите са на ниво 4.8. Тази оценка ни нарежда на последното място. Със съвсем малка преднина пред България и оценка от 4,9 се нарежда Сърбия.

В Дания, Швеция и Финландия удовлетвореността от живота е 8,0. 

Веднага след тях са Исландия и Норвегия с оценка от 7,9.

Гърция, Кипър, Унгария и Португалия са със среден резултат 6,2.

Младите са по-оптимистично настроени, показват резултатите от проучването. Като цяло хората между 16 и 24 г. са дали най-високи оценки. С напредването на възрастта оценките при голяма част от страните стават все по-ниски. Българите между 16-24 години, например, са оценили удовлетвореността си от живота с 4,8, докато тези над 75 години са дали оценка 3,8. 

Няма големи различия в оценките на мъжете и жените.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2015 в 10:10

Да особенно са нещастни когато им спре интернетът или мобилния оператор прекъсне "връзката "ин със светът

20.03 2015 в 14:27

Сърбия не е в ЕС.

20.03 2015 в 13:08

Перестанете да публикувате едни и същи новини през няколко месеца. вече години станаха, това не е новина. стана досадно.

20.03 2015 в 13:06

Абе защо така веднага се намира някой да каже, че само мрънкаме и не работим? Май пишат само работодатели и млади чада на заможни ""бизнесмени""!!! Стига с това ... защото ефективноста не зависи само от желанието за работа а и от условията и технологията с която ни принуждават работодателите да работим. У нас са много рядко новите и съвременно оборудвани дейности. Принципно си я кара нашия бизнес по отъпкания начин - вземаш(или ти харизват наши хора) стара(от бай Тошово време) фирма и я драмузгаш докато пуска. Да ама тя е била водеща като технология тогава. Сега технологично двойно и тройно след Германия например, но не получаваме двойно или тройно по-малки заплати ами десеторно!!! Без да се отнася за София навсякъде да си скъсаш г..а от работа ти дават трохичка над минималната заплата. То и за София ако се отчетат някой по-големи разходи(за квартира или пътни и т.н.т.) май картинката е същата. ОТ КЪДЕ ДА ТИ ДОЙДЕ ЩАСТИЕТО ТОГАВА???

20.03 2015 в 12:31

Не може и да бъде другояче,най-алчните,най-завистливите,най-мързеливите,най-гордел ивите и въобще най,най,най.....Трябва да се запретват ръкавите и да захващаме работата,защото тоя кур нас чака,докато мрънкаме и сумтим и чакаме някой да ни даде нещо нема да отлепим и ще продължим да сме най-големите отрепки.

20.03 2015 в 12:24

Е как така нали сме демокрация, нали сме в НАТО и ЕС :). Преди в комунизма имаха хората мечти :) да се махне комунизма сега се оказа ,че и мечти нямта защото няма надежда за нищо. Роби сме на една система ,която ни презира.

20.03 2015 в 11:34

По-точно би било да се каже "най-мрънкащите", а не "най-нещастните".