Багер разбива блокираната улица в Стрелбище, гардове гонят паркирани коли

OFFNews 16 август 2017 в 11:24 10469 4

Снимка Фейсбук Помощ за Стрелбище

Багери разрушават преградената улица "Майор Първан Тошев" в столичния квартал "Стрелбище". На мястото НИКМИ ще строи 43 етажен блок, след като ВАС отсъди в тяхна полза и нареди на главния архитект да им издаде разрешение за строеж. 

От НИКМИ заградиха "обекта" и затвори улицата, част от която попада в терена им. Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви вчера, че ще издаде заповед тя да бъде освободена. Днес обаче багер я разбива. За това съобщиха на страницата си във фейсбук жители на квартала, обединени в Помощ за Стрелбище. 

Те се канят да протестират чрез "мирно паркиране" на колите си пред главния вход на заградения терен и улица. Идеята е на един от жителите в района, който разказва: 

Спрях и паркирах автомобила си пред входа на тъй наречения "Обект". Заключих и си тръгнах. Догониха ме група много здрави момчета и ми обясниха да махна автомобила незабавно. Казах им, че това е държавна собственост ( улицата ) и мога да паркирам където си поискам. В отговор получих доста грубост, викане и заплаха, че е по-здравословно да махна автомобила и да не се правя на интересен.
Та, защо ви пиша това .. ако се съберем повече хора и паркираме отпред така, че да не може да се влиза и излиза от ОБЕКТА, ще привлечем внимание и белким някоя институция направи нещо по въпроса.
Проблема с едрите момчета ( поне 7-8 на брой ) ще го мислим на място. Някой навит? 

Хората се организират за пореден протест довечера. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

3

senester

16.08 2017 в 12:09

Не става,драги ми. Държавата отдавна е в ръцете на мутрите и нищо не може да се направи вече.Амин

10538

1

Black Hex

16.08 2017 в 11:43

гардеробите от коя "охранителна фирма" са? Да не би да е ипон?
 
X

Да помогнем на украинските деца!