Бабите в с. Шишковци задраскали 15/15, защото гледали прическата на Мая

OFFNews 29 май 2014 в 07:58 34656 18

Снимка bTV

Бабите от с. Шишковци

"Задрасках два пъти цифрата 15 за по-сигурно. Не помня дали Мая ми го каза, защото гледах прическата й".

Това разказва пред  bTV една от възрастните жени от кюстендилското село Шишковци, на които преди вота Мая Манолова лично изнесе открит урок как се гласува с бюлетината за евровота.

Съдейки по преференциалния вот, даден в селото, уроците на червената депутатка и зам. председател на парламента са останали неразбрани.

Според протокола от с. Шишковци номер 15 в листата на КБ Момчил Неков е получил 15 преференции, докато лидерът на ПЕС и БСП само 2.

Хората, дали своя глас на Момчил Неков, по-познат само като "номер 15", твърдят, че не познават 27-годишния кандидат евродепутат.

Когато Манолова правила разяснителна кампания в селото, бабите били заети да гледат подредената й прическа и да я черпят с баници, разказаха жените. Баба Веска беше на прага да се разплаче, задето е объркала и вместо да даде гласа си за любимия Сергей, е подкрепила непознатия Момчил. Но нейните съселянки я успокояваха, че няма нищо лошо в избора й, защото, макар и от Силистра, момчето било младо и начетено, добавят авторите на репортажа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!