Ахмед Башев: Искам да има помак и в ДАНС

OFFNews 26 ноември 2013 в 11:40 6807 13

Ахмед Башев
Ахмед Башев

 

Аз искам помак и в ДАНС, защото това е начинът малцинствата да бъдат интегрирани в силовите структури на държавата. Това е начинът на държавата да върви напред и нагоре – с уважение и без провокации.

Това каза в ефира на bTV депутатът от ДПС и бивш кмет на Община Гърмен Ахмед Башев

На 24 септември той обяви, че шефът на РПУ-Гърмен ще бъде помак, а "скоро и в ДАНС ще заработят помаци - това ви го обещаваме и ще го реализираме".

Скоро на поста  началник на Управление на полицията в Гърмен беше назначен ст. инспектор Георги Разманов, който е помак. 

"Масово хората се самоопределят в Гоцеделчевско като такива, те не се определят като етнос, а като общност, различават се по това, че религията им е ислям", обясни Башев.

Депутатът обясни, че ще се бори за това помак да влезе и в службите, защото това е начинът "хората да постигнат достойно място в държавата". Той уточни, че визира хора, „отговарят на законите на България“.

В коментар за учредяването на партия „Помак“ той каза, че общността на помаците няма никаква необходимост от своя партия. "Има партия, която да защитава интересите на тези хора – ДПС. Нямаме нужда от такава партия с провокативно име", каза Башев. Той попита къде ще бъде структурирана тази партия, след като в района на Гоце Делчев помаците нямат необходимост от своя партия. "Помашката общност не искат допълнително да насаждат омраза в българското общество. Това е партия с провокативно име, която продължава да разделя нацията", смята бившият кмет на Община Гърмен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!