Планът на Орешарски предвиждал постове за малцинствата

Последна промяна на 24 септември 2013 в 10:02 996 7

Ахмед Башев. Снимка: община Гърмен
Ахмед Башев. Снимка: община Гърмен

Малцинствата да бъдат интегрирани, включително и в държавните структури. Такава точка изрично е залегнала в програмата на премиера Пламен Орешарски, заяви пред bTV депутатът от ДПС Ахмед Башев.

С тези думи Башев обясни свое изказване пред избиратели, в което казва, че „скоро шефът на полицията в Рибново ще бъде помак, а скоро и в ДАНС ще заработят помаци – това го обещаваме и ще го реализираме“. Апелът си Башев е отправил по време на събрание на ДПС в Гърмен, където предстоят кметски избори.

Башев бе категоричен, че думите му не могат да бъдат разчетени като политическо говорене, основаващо се на религиозен фундаментализъм. По думите му става въпрос за актуална тема, която е близка до гласоподавателите в Рибново.

„Това не го правим, защото мразим християните, а за да докажем, че демокрацията не е дискриминационна“, каза Башев.

Водещият на сутрешния блок Константин Караджов констатира, че позицията на Башев е дискриминация на религиозен принцип и шефския пост на полицията в Рибново трябва да се заеме след конкурс.

„Трябва да се заеме от помак. Това не е никаква дискриминация от моя страна, дискриминация е, че няма помаци в силовите структури на държавата“, отвърна остро Башев. Той допълни, че познава човек, който е достатъчно квалифициран и има нужния опит, за да заеме шефския пост на полицията в Гърмен.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2013 в 17:07

това са пълни глупости значи трябва за всяка служба да се назначава най-подготвения и квалифициран кандидат без оглед на етноса а не да се дават квоти по етнически принцип за сметка качеството на работата и изобщо не е редно в системата на националната сигурност да бъдат вкарвани лица с небългарско самосъзнание това е азбучна истина верно че в сащ го правят и затова за пробити отвсякъде сега искат и нас да ни потопят

24.09 2013 в 16:11

А не трябва ли първо малцинството да иска да се интегрира и да докаже, че се чувства български гражданин и милее точно за БГ, а не примерно за съседна държава, за религиозни или за семейно-племенни интереси, че тогава да му се даде квота и като се яви на конкурса, да ползва малко предимство? Иначе то е ясно - капсуловат селото и то става не твърд, ами най-твърдият електорат на някаква партия (групичка по интереси). А ние продължаваме да блеем гаргите и да цъкаме с език. Предвиждал постове... бахти българския израз.

24.09 2013 в 15:03

Квотите могат да присъстват и в конкурсните позиции.
Назначаването във всички държавни служби би трябвало да е конкурсно. Но това не отменя необходимостта от квоти.
Защото без интегриране на малцинствата се превръщаме в нещо по-лошо от държава от Третия свят.

24.09 2013 в 13:55

Ей големи дебили сте бе. Как имало в сащ. а в майка русия квоти има ли? нали копирате руския модел? Значи от сащ взимате само каквото ви е угодно иначе руската мафия ви е на сърце.

НО въпроса за квотите е едно, а обещанието за назначение на помак до броени дни на позиция която не е "квотна" ами е конкурсна говори смао за шуробаджинащината и беззаконието което налагат червените анадолски хмери.

24.09 2013 в 13:04

Да ти прилича тук на САЩ ?
Докато обгъзарски седи като тролейбусен шофьор всяко едно решение завлича България все по надолу.

24.09 2013 в 11:48

И защо да не може?
В САЩ как имат квоти за малцинствата в държавни служби?
Това помогна на въпросните малцинства да се интегрират.
Квоти трябва да има и тук.

24.09 2013 в 10:17

Е*аси булшита!

Абе не ми интересува ако ще да имаме оранжеви човечета, които религиозно вярват в голямото спагетено чудовище в небето, ама да си вършат работата! Не може така да се назначават хора на база етническа принадлежност!

Не може и да продължават да гонят хора, които си вършат работата!