3 г. затвор грозят майката, изоставила бебето си в градинка в "Младост"

ОFFNews 01 август 2017 в 15:25 1805 0

Снимка btvnovinite.bg

Мария Иванова - майката, която изостави 5-месечното си бебе в градинка в ж. к. "Младост" в столицата, ще бъде обвинена по член от Наказателния кодекс, който предвижда до 3 г. лишаване от свобода, предаде бТВ.

Прокуратурата е започнала производство по член от НК, в който се пише: „Родител или настойник, който остави лице, намиращо се под родителски грижи или настойничество, без надзор и достатъчна грижа и с това създаде опасност за неговото физическо, душевно или морално развитие, се наказва с лишаване от свобода до три години, както и с обществено порицание”.

На 30 юли Иванова реши да изостави невръстния си син на площадка близо до бл. 20 в столичния квартал "Младост". Причината - финансови проблеми и невъзможност да го отглежда. 2 часа по-късно обаче тя решава, че не иска да го изоставя и се обажда на тел. 112.

Жената живее в къща в село Габра заедно с майка си, а семейството живее с пенсията на възрастната жена. Мария Иванова е на 38 години, има и 13-годишна дъщеря, която живее с баща си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови