Мистерия и ужаси в "Панаир на младите"

Борислава Славова 05 октомври 2012 в 17:38 2290 0

Танцьорите от
Танцьорите от "АЗАМЕН"

С мистерия и ужаси ще бъде открито шестото поред издание на "Панаира на младите" в Младежки театър "Николай Бинев".

На 8 октомври в 19.00 часа стартът дава пиесата "Зазиданите", представляваща смесица от мистерия с хорър елементи. Текстът на постановката е на Ясен Василев, а режисурата на Тея Сугарева.

В рамките на седем дни (8-14 октомври) програмата на фестивал ще обхване представления от различни жанрове в сферата на сценичното изкуство. Три ще бъдат постановките, които ще преминат през емоциите на моноспектакъла - българска, гръцка и английска.

Българският моноспектакъл "Живак", чийто режисьор е Димитър Стефанов, ще се изиграе на 9 октомври на врачански диалект. Гръцкият “Касандра” от Серджо Бланко може да се види на 13 октомври, а британският “Hope” на македонеца Петар Милошевски ще бъде изпълнен на 14 октомври.

За първи път почитателите на панаира ще имат възможността да видят премиерата на спектакъла "АЗАМЕН", обявена за 13 октомври. В танцово-мултимедийния пърформанс ще участват танцьорите Александър Манджуков и София Георгиева.

Традиционно в афиша на фестивала присъства и поетичният пърформанс. Поетите по душа ще могат да гледат на 11 октомври “Падам си по тебе, Ема Бовари!” на Дана Белева и Васил Балев.

От гостуващите постановки можем да видим "Червената шапчица. Презареждане” на театър Хенд, Пловдив, и "Ромео и Жулиета” с реж. Мария Атанасова на Сливенския театър.

Организаторите са предвидили и други изяви, като музика, театрална линия и уъркшоп.

Билети са на цени 5 лв. за събитие и 8 лв. за цялата вечер.

Ето и пълната програма на “Панаир на младите”: “Зазиданите” – от Ясен Василев, реж. Теа Сугарева, премиера, нова пиеса мистерия!!! – 8 октомври, 19 часа;“Живак” – авторски комедиен спектакъл на Димитър Живков, продукция на Креди Арте – 9 октомври 19 часа;“Анданте” – реж. Стилиян Петров, по текстове на Людмила Петрушевска – 11 октомври, 19 часа; “АЗАМЕН” – танцово-мултимедиен пърформанс на Албена Баева – 13 октомври, 19 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови