Мъж се самозапали и опита да влезе при Брайвик

Юлиан Христов 15 май 2012 в 16:36 1118 0

Мъж се запали пред съда в Осло. Снимка: БГНЕС
Мъж се запали пред съда в Осло. Снимка: БГНЕС

Мъж се самозапали пред сградата на съда в Осло, където тече процесът срещу терориста Андерш Брайвик за убийството на 77 души през юли миналата година, съобщи местната полиция.

Той опитал да нахлуе в сградата на съда, но бил спрян от полицията. За момента няма основания да се смята, че действията на мъжа са свързани с процеса срещу Брайвик. Според очевидци, цитирани от телевизия ТВ2, мъжът викал на шведски: "Застреляйте ме!", докато се подпалвал.

„В 1.42 ч. местно време един човек се самозапали пред сградата на районния съд. Той е настанен в болница „Улеваал” с изгаряния”, посочи представител на полицията в норвежката столица, цитиран от АФП. Той посочи, че засега не е ясно доколко сериозни са нараняванията.

Според полицеията мъжът се полял със запалителна течност и се подпалил, но полицаите пред сградата бързо потушили пламъците. Засега самоличността на мъжа и мотивите му са неизвестни.

Миналата седмица роднина на една от жертвите на Брайвик хвърли обувка по него в почивката на процеса. Обувката пропусна Брайвик и удари адвоката му.

Брайвик пледира „невинен" по обвиненията, че е извършил „терористичен акт", убивайки 77 души при двойното нападение в Норвегия през юли миналата година.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!