Излязоха въпросителни пред мегаконцерта с Мик Джагър

Владимир Йончев 08 юли 2016 в 13:37 14124 6

Мик Джагър

Пред анонсирания за 1 октомври на стадион "Васил Левски" в София мегаконцерт с участието на Мик Джагър, Род Стюърт, Джъстин Тимбърлейк и много звезди от най-висока класа, все още има редица въпросителни, научи OFFNews в опита си да разбере повече подробности за събитието.

Според анонса концертът трябва да повтори легендарното събитие Live Aid от 1985 г., излъчвано директно в над 100 държави и гледано от милиард и половин души като събраните средства се дарят на Червения кръст и Червения полумесец и се разходват под надзора на ООН, ЮНЕСКО и Върховния комисариат за бежанците (ВКБООН).

Запознати сме с идеята и по принцип подкрепяме такива благотворителни събития, но все още имаме редица отворени въпроси и не сме подписали договор, нито сме поели конкретен ангажимент, каза пред OFFNews говорителят на БЧК Гинка Луджева.

Първият въпрос е краткият срок за организация на концерта. Притеснява ни дали изобщо е възможно да се организира събитие от такъв мащаб за времето до 1 октомври, каза тя. Към момента организаторите не са представили договор с Националния стадион, нито е започнала продажба на билети.

Искаме и да видим черно на бяло и какъв точно ангажимент е поела генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и чак след това ще потърсим санкцията на нашата централа в Женева, казаха от БЧК.

Според информация, която OFFNews има от друг източник, организаторите наистина имат писмо за подкрепа от Ирина Бокова, но то е доста общо и без конкретни ангажименти.

Без ясен отговор остава най-важният въпрос - имат ли организаторите съгласието на звездите, които са анонсирани за концерта. Според изнесена на пресконференцията в х-л "Маринела" информация, международният промоутър, с който работят българските организатори, е казал, че Мик Джагър и Джъстин Тимбърлейк вече са дали съгласието си. Промоутърът е участвал в организацията и на други големи събития на ООН, така че не е изключено това да е истина, но държим да видим писмен документ за това, а най-добре конкретни договори, казаха от БЧК.

Като организатор на събитието е обявена фондация "Мир за теб, мир за мен". Основното й лице е Живко Ботев, който е режисьор и не е познат като организатор на концерти от голям мащаб. Заедно с него на разговорите с БЧК е присъствал Марчело Джотолов, който е обвиняем по делото "Октопод", заедно с Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов и Янко Попов.

Подкрепа за събитието все още не е дадена и от Върховния комисариат за бежанците към ООН, като мотивите са сходни - множеството въпроси, които все още нямат отговор. Идеята е представена пред ВКБООН още преди 6 месеца. Комисариатът е поискал допълнителни разяснения, за да реши дали да поеме ангажимент, но към момента не ги е получил.

Освен институционалната подкрепа и съгласието на музикантите, продължава да виси и въпросът с финансирането на събитието. На теория при благотворителни концерти музикантите се отказват от хонорара си, а организаторите поемат само разходите за път и нощувка, а х-л "Маринела" декларира, че ще осигури нощувките. На практика обаче не винаги е така, а отделно от хонорарите има и други значителни разходи. На пресконференцията организаторите обявиха, че за събитието ще са нужни около 2-3 милиона, но към момента не е ясно дали за осигуряването им има предварителни уговорки или тепърва ще се търсят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

5

Red or Dead

08.07 2016 в 22:53

““““...Ирина Бокова? Русия, лошо......“““““““““



ГЕНИАЛЕН коментар.....точно по темата!!!!!

Айнщайн би се гордял с такъв....БЛЕСТЯЩ УМ.....

12006

4

-ДАНО ДА НЕ ВАЛИ , АМА СМЯТАМ... , ДА ИДА И ДА ВИДЯ МОЯ КУЛТОВ "ТЪРКАЛЯЩ СЕ КАМЪК " , ТА ДА СИ УМРА...СПОКОЕН , ЧЕ СЪМ ГО ВИДЯЛ И ЧУЛ !

...-ДА НЕ Е "ПАРТЕНКА",БЕ, ДРУГАРКАТА ЛАЙНЯНОВА Е УМЕЛА...
САБОТЬОРКА!

11751

2

Big Smile

08.07 2016 в 16:02

Както вече казах по темата:
ХА-ХА-ХА

12118

1

ndx

08.07 2016 в 15:27

Вервайте ми, филмът ще се окаже съветски.
 
X

Да помогнем на украинските деца!