Московски: Има пари за магистрала "Хемус", ще я построим ускорено

OFFNews 13 март 2017 в 12:38 2921 3

Заради голяма част от компромисите, които поехме в условията на коалиционно управление, натрупахме негатив. Така, както се развиват нещата в държавата, най-вероятно, самостоятелно правителство не би могло да управлява, но ние си научихме уроците какви условия да поставяме, когато се коалираме. 

Това заяви Ивайло Московски, който заедно с кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Плевен Пламен Тачев, Владислав Николов, Ралица Добрева и Дочко Дочев се срещнаха с жителите на Левски.

Имахме най-голямото мнозинство от 84 народни представители. Останалите партии, които ни подкрепиха бяха със значително по-малко представителство, но желанието им за власт надделяваше във всеки един момент и най-големите пропуски в управлението на държавата се получиха именно в техните сектори. Това сега се приписва като основен негатив на ГЕРБ”, каза Московски. 

Той подчерта, че в програмата на ГЕРБ са посочени решения, които могат да се случат. „Не да направим чудо, а стъпка по стъпка бихме могли да подобрим живота на всеки човек в държавата”, допълни Московски.
Двойно увеличение на учителските заплати, подобряване условията за училищата са част от приоритетните мерки на ГЕРБ в сферата на образованието. „Над 2 500 училища сме успели да рехабилитираме, санираме и подготвим за нормални условия. Там, където има нужда от спортни салони, ще ги направим”, каза Ивайло Московски.
По думите му, за две години ГЕРБ показа, че в България може да има силна икономика. „А това означава, че ще има и по-добри пенсии и по-добра социална система за тези слоеве от обществото, които не могат да си го позволят”, обобщи Московски. Пред жителите на община Левски той изтъкна основните приоритети за Плевенския регион, водещ сред които е задължителното, ускорено изграждане на АМ ”Хемус”. „Това е необратим процес. Ние успяхме и парите са заделени в бюджета и ако някой спре строежа сега, ще го направи насила. Магистрала „Хемус” е гарантирана, обезпечена финансово. Като проектна готовност е много напред. Оттук нататък трябва да се проведат процедурите коректно и да започне нейното ускорено изграждане. В рамките на един мандат това е абсолютно възможно”, категоричен бе Московски. Магистралата се предвижда като трасе да мине на 10 км. от град Плевен. Това ще гарантира инвестиционния климат, от който има нужда целия регион. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8999

3

MiOff

13.03 2017 в 15:02

В БДЖ то основното занимание е скатаване и кражби и така е било винаги

16008

1

Nik68

13.03 2017 в 12:58

На човека не съсипал, а загробил БДЖ вяра за нищо нямам, колкото и да не ми понася ляво управление.
 
X

Да помогнем на украинските деца!