Екшън край Драгоман: Стрелба, гонка, заловиха каналджия със седем афганистанци

Вероника Шербанова 06 март 2017 в 17:51 6784 2

Почти като в екшън филм полицаи от Драгоман задържаха каналджия на нелегални емигранти в събота вечерта, съобщиха от МВР.

Към 22.15 часа на 4 март автопатрул от мобилната гранично-полицейска група на РДГП – Драгоман забелязал лека кола, движеща се в посока село Летница. Автомобилът спрял. Тъй като районът е част от рисково направление към държавната граница и поради съмнителното поведение на шофьора, граничните полицаи предприели действия за установяване на лицата и колата, обясниха от полицията.

Служителите на реда включили звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил ”Роувър”, приближавайки автомобила.

След като осветили колата, вратата на автомобила се отворила и граничните полицаи видели хора, отговарящи на профила “нелегален мигрант”.

Служителите спрели почти до автомобила със заповед “Стой, полиция”. Шофьорът на Бе Ем Ве-то обаче не се подчинил на разпореждането и обърнал към Драгоман. Полицейската кола го последвала с включен звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял и направил опит да я изблъска от пътното платно.

Единият от граничните полицаи изстрелял през прозореца на служебната кола два предупредителни изстрела във въздуха със стоп-патрони. Въпреки това Бе Ем Ве-то отново не спряло и шофьорът направил пореден опит да изблъска от пътното платно полицейската кола. Имало опасност за живота на служителите на МВР и граничният полицай стрелял два пъти с бойни патрони към задна дясна гума на автомобила.

Това не спряло шофьора, който продължил, но в началото на град Драгоман не успял да вземе завой и катастрофирал. Така 22-годишният Р. К. /22 г./ от София, е закопчан с белезници. В колата са открити седем афганистанци.

Граничните полицаи чули почукване от багажника на колата. В него те открили младеж, също афганистански гражданин, с кръв по лицето. Незабавно е извикан екип на спешната помощ, който откарал пострадалия в болнично заведение. Той е без опасност за живота. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!