Прокуратурата: Задържаните полицаи са обвинени в каналджийство

OFFNews Последна промяна на 29 юли 2016 в 12:56 3058 0

Снимка БГНЕС

Четирима полицаи са арестувани за трафик на нелегални мигранти, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод провелата се снощи специализирана акция в района на Калотина, пише bTV.

Задържаните полицейски служители са взимали такса „спокойствие“ от каналджиите, уточни директорът „Вътрешна сигурност“ на МВР Румен Ганев.

По думите му у задържаните са намерени различни валути, което подсказва, че освен с тази дейност те са се занимавали и с „пътен контрол“ на магистралата от Калотина до Капитан Андреево. Предполага се, че те са част от служителите срещу, които и преди години е имало оплаквания от чужди граждани, на което са били искани такси за преминаване в района на Сливница.

Ръководителят на групата е Георги Жеков и у него са открити белязани банкноти.

Разследването е започнало на 11 април срещу организирана престъпна група, състояща се и от полицейски служители. Те са се занимавали с нелегално превеждане на лица през страната, уточнява Арнаудова.

„Методите, които са използвали изцяло копират една организира престъпна група с комуникация как да избегнат противодействие от службите и с конкретни указания как да се заобикалят КПП-тата“, отбеляза Ганев.

„Това са хора, които заслепени от алчност загърбват сигурността на всеки от нас. Такъв тип служители със своята престъпна дейност в момента заплашват сигурността на всяко семейство и нека знае техният кръг от познати с какви пари са ги черпили, с какви пари са ходили на лов, на почивка и т.н.“, коментира той, като подчерта, че ще се действа безкомпромисно към всички служители, действали по подобен начин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови