Левски и ЦСКА-София излизат за едната чест, среброто е на втори план

Ивайло Йолчев 29 април 2017 в 11:21 2236 0

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

Левски приема ЦСКА-София днес от 17,00 ч. на националния стадион в мач, който е повечето за едната чест. "Сините" водят с три точки и победа ще има гарантира до голяма степен второто място. Но едва ли на някой му пука дали медалите ще са сребърни, дали бронзови.

Още повече, Левски е бетониран в Лига Европа, докато "червените"ги чака наказание от УЕФА. Ще го разберем около 30 май.

Напрежението

Този път то е повече в лагера на ЦСКА-София, тъй като временният треньор Стамен Белчев може да бъде уволнен за постоянно при нова издънка. Човекът не е толкова виновен, тъй като не беше надигран тактически нито веднъж, но пък и не спечели нито един важен мач.

Падна от Левски, не би Лудогорец в последния кръг, въпреки че шампионите се разхождаха в Борисовата градина с около 20 процента от възможностите си. Гриша Ганчев беше често черна котка за "сините" в Ловеч, но откакто се премести на "Армията" не може да им намери цаката.  И със сигурност няма да е доволен на друг резултат освен успех.

В Левски решиха да се уволняват преди последното издание на битката с "армейците", но сега треньорът Николай Митов - Жадното е спокоен. Е, лампичката светна срещу Дунав предния кръг.

"Сините" не биха на Герена (1:1), макар че след мача се тупаха цял ден в гърдите как са играли атрактивно. Все пак отсреща бяха момчета с по 1500 лева заплата, а не Лео Меси и компания.

Тактиките

В Левски окапа капитанът Веселин Минев, така че на левия бек ще излезе Сашо Александров. На десния пък ще бъде върнат универсалният войник Роман Прохазка. Божо Краев ще действа като "фалшива деветка", други изненади не се очакват. 

Стамен Белчев също няма варианти и ще заложи на тактиката от равенството 1:1 с Лудогорец. Контузеният стълб в средата на терена Бумал ще бъде сменен от Малинов или Симао. Това отваря проблем с избора на играчи извън ЕС, защото на "Армията" се напълниха с всякакви гурбетчии.

Публика, полиция


Рисковано е да се предположи бройка, въпреки че до снощи бяха продадени едва 4000 билета. МВР се готви като за 20 000 зрители. София се поопразни в почивните дни, но феновете у нас обичат да купуват билети в последния момент.

Взети са втръсналите на всички мерки за сигурност. Трябва да се знае, публиката на загубилия напуска първа, другите ще останат да се порадват 30 минути на стадиона. При равенство "червените" се изнасят първи.

Вероятни състави

Левски: Кръстев, Прохазка, Лукин, Пиргов, Сашо Александров, Костадинов, Бурабия, Нар, Адениджи, Аниете, Краев

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Шимао, Арсенио, Десподов, Кулма, Каранга

Съдия Никола Попов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови