Министър Московски катастрофира тежко (снимки)

Николаос Цитиридис 19 октомври 2012 в 15:32 18367 12

Катастрофира министър Ивайло Московски. Снимка: Булфото
Катастрофира министър Ивайло Московски. Снимка: Булфото

Транспортният министър Ивайло Московски катастрофира тежко край село Голец, Угърчин. Петима са ранени. Няма жертви. Московски е с фрактура на дясна ръка и травма на гърдите.

Катастрофата е станала малко след 14 ч. днес. Автомобил "Фолкваген Голф" навлязъл в насрещното движение и се ударил челно в министерската кола, която е била с включени специални светлини, обясниха от МВР за OFFNews. "Голф"-ът изпреварвал аварирал ТИР (в посока София) и автомобили зад него. Колите зад ТИР-а изчаквали да спре движението в насрещното платно, за да изпреварят ТИР-а. "Голф"-ът обаче предприел изпреварване и се ударил челно в автомобила, в който пътувал Московски.

Веднага след катастрофата от центъра за спешна помощ в Ловеч са изпратили два спешни екипа към мястото на инцидента, за да транспортират ранените в болницата в града.

Състоянието на министър Московски е стабилно, каза за OFFNews изпълнителният директор на многопрофилната болница в Ловеч д-р Тихомир Бенев, където са настанени пострадалите. Първоначално бе съобщено, че ръката му е счупена - допълнителни изследвания обаче показали, че  че са изкълчени костите на дланта му.

„След като се направиха скенери на гърдите и корема му, се установи, че няма други поражения, а силната болка е от самата травма. Няма счупвания на ребра, нито на коремни органи и прешлени, и е добре”, коментира директорът на болницата. Има и натъртвания в областта на гърдите, но няма счупени ребра, каза д-р Бенев, цитиран от "Дарик".

Пострадали са още секретарката на министъра Даринка Попова, началничката на кабинета му Анжелина Тотева, шофьорът на автомобила му и шофьорът на "Голф"-а.

Тотева е със счупен глезен и натъртване на другия крак. Попова е със счупена ръка. С открито счупване на десния крак е  шофьорът на министъра.

 След задължителните прегледи пострадалите ще бъдат транспортирани в София.

Шофьорът на "Голф"-а няма счупвания, но ще бъде оставен за 24-часово наблюдение в болницата, докато се установи дали няма вътрешни травми и разкъсвания. Ще му бъде направена ехография.

Министърът е пътувал с автомобил на транспортното министерство, а не на НСО, уточниха от Националната служба за охрана.

В болницата бе и министър Томислав Дончев, както и цялата областна дирекция на полицията в Ловеч, начело с комисар Георги Иванов.

Заради тежката катастрофа на първокласен път I-4 между 41 и 42 км (Ловешка област) пътят бе затворен и движението в двете посоки за близо 4 часа. Движението се отбиваше през с. Голец и отново на I-4, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението бе възстановено към 18 ч.

Днес министър Московски трябваше да посети Габрово, да направи инспекция на ремонта на жп гарата в Плачковци, пострадала при пожар в началото на годината, след което - да открие изнесено работно място на пощенската станция Габрово. По-късно министър Ивайло Московски, заедно с министрите Томислав Дончев и Делян Добрев, трябваше да участват в кръгла маса „Традиция и предизвикателства”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!