Лудогорец победи Стяуа и е в групите на Шампионската лига (снимки)

Безценен гол на Вандерсон в 90-ата минута вкара мача в продължения. След червен картон на Стоянов Моци застана на вратата на Лудогорец и при дузпите прати отбора си в Шампионската лига

Деян Спасов 28 август 2014 в 00:05 18296 9

Снимка Сергей Антонов

Българският шампион Лудогорец победи румънския Стяуа и е в групите на Шампионската лига

Българският шампион Лудогорец победи румънския Стяуа и е в групите на Шампионската лига след 1-0 в редовното време и продълженията и изпълнения на дузпи на Националния стадион „Васил Левски".


Снимка: Георги Палейков/ Булфото

Минута по минута:


Бившият футболист на Динамо Букурещ, румънецът Козмин Моци, в края на мача бе героят за Лудогорец.

След 177 мача за градския съперник на Стяуа и над 50 двубоя за Лудогорец днес Моци изправи на крака всички привърженици на "Орлите" и донесе голям успех не за родната си Румъния, а за съседна България, която ще има свой участник в групите на най-престижния клубен турнир.

Мачът минута по минута:

6-5 СПАСЯВАНЕ НА МОЦИ - ЛУДОГОРЕЦ СПЕЧЕЛИ и става вторият отбор в историята на българския футбол с участие в групите на Шампионската лига.


5-5 Препелица и резултатът е изравнен
5-4 Гол на Светослав Дяков
4-4 Варела е точен за Стяуа.
4-3 Марселиньо бележи. При пропуск на Стяуа Лудогорец се класира.
3-3 Попа вкара за Стяуа
3-2 Кайсара бележи за Лудогорец
2-2 Гол на Цукала
2-1 Гол на Хамза и Лудогорец повежда при дузпите след много важно спасяване на Козмин Моци
1-1 - Пропуск на Първолески
1-1 - Вандерсон изпуска
1-1 - Кешеру е точен за Стяуа
1-0 - Моци бележи за Лудогорец

ДУЗПИ

120' - Моци боксира умело след центриране от корнер.

119' - Извеждащ пас за Варела и нарушение на Владислав Стоянов извън наказателното поле. Червен картон за вратаря, който няма да може да пази при евентуалните дузпи на своя отбор. Лудогорец ще трябва да разчита на централния защитник Козмин Моци на вратата си докрая.

115' - Спокойна игра и привидно надмощие за Лудогорец.

113' - Никандро Бреевелд от Стяуа стреля към вратата, но ударът му мина встрани от целта.

110' - Умората в играчита на двата отбора си личи и те трудно създават чисти положения за гол пред двете врати.

Второ продължение

99' - Груби нарушения на играчи на Стяуа, предизвикали остри реакция от българския щаб, футболистите и публиката, но главният съдия Ундиано остана безмълвен и не показа червен картон на Националния стадион "Васил Левски."

97' - Удар на Хамза извън наказателното поле и поредна намеса на стража на Стяуа.

92' - Опасен удар с глава на Козмин Моци след изпълнение на корнер затрудни Арлаускис, който все пак успя да избие.

Първо продължение

90' - ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ.  Вандерсон бележи безценен гол за Лудогорец след удар от воле от границата на наказателното поле. След всички пропуски българският отбор най-накрая успя да отбележи гол, който отново го доближава до възможността да попадне в групите на Шампионската лига.

84' - Юнес Хамза също се отчита с фрапантен пропуск отправен около точката за изпълнение на дузпа. Ударът му преминава много далеч от целта.

78' - Удар с глава, спасен от вратаря на Стяуа, дело на току що влезлия в игра Абало.

76' - Хубаво двойно подаване на Безяк и Марселиньо в наказателното поле на Стяуа, но бразилецът не успя да отправи удар и бе париран от защитниците на румънците.

75' - Йордан Минев влезе на скорост отляво на атаката на Лудогорец и отправи удар, но Арлаускис отново бе на точното място и се намеси .

71' - След центриране от корнер Михаил Александров се размина с топката в малкото наказателно на Стяуа. Разградчани пропуснаха поредния си добър шанс за гол.

70' - Николае Станчу от Стяуа стреля от границата на наказтелното поле, но ударът му бе неточен.

63' - Важна намеса на Владислав Стоянов. Удар с глава на Цукала бе спасен от стража на Лудогорец, който отби топката, тя рикошира в страничната греда на вратата му и излезе в корнер

60' - Разбъркване в наказателното на Стяуа след статично положение и удар от воле на Моци. Последва корнер.

55' - Върджил Мисиджан пробва удар от средна дистанция, но той премина далеч от целта.

54' - Пълно превъзходство на българския отбор, който обаче не успява да материализира надмощието си.

48' - Лудогорец започва на високи обороти втората част. Поредно опасно центриране и отново Мисиджан не успя да нанесе точен завършващ удар.

46' - Центриране на Марселиньо и удар с глава на Върджил Мисиджан, преминал на около метър над горната греда.

Второ полувреме

45' - Една минута добавено време

43' - Изключителен пропуск на Върджил Мисиджан на два метра от вратата на Стяуа. След центриране отдясно много малко не достигна на нападателя да засече топката и да открие резултата.

36' - Силни минути за Лудогорец. "Орлите" владеят повече топката и играта се пренесе трайно в половината на Стяуа.

32' - Много добро изпълнение на пряк свободен удар отстрана на Ешпиньо от около 25 метра от вратата на Арлаускис. Поредна стабилна намеса на литовския страж.

30' - Атака на Стяуа, при която Николае Станчу излезе на добра позиция. Ударът му бе блокиран от защитник на Лудогорец.

25' - Нецензурни скандирания по трибуните отстрана на феновете на Лудогорец след вероятна провокация.

22' - Самостоятелен пробив на Санмартеан, при който халфът премина през няколко футболисти на разградчани, завърши с опасен удар, минал в близост до страничната греда.

21' - Кешеру изпълни пряк свободен удар в близост до наказателното поле на Лудогорец, но ударът на играча мина над вратата на Стоянов.


15' - Решителна намеса на вратаря на Стяуа Арлаускис след удар на Михаил Александров.

10' - Отборът на Стяуа е плътно прибран в половината си с изключение на централния нападател Кешеру. Досега единствените положения, които Лудогорец създава, са след статични положения. "Орлите" трудно преминават през сгъстената отбрана на румънците.

7' - Първо чисто положение в двубоя. След пробив отляво, завършил с центриране и удар на Кешеру, Стяуа пропуска удобен шанс да поведе в резултата.

5' - В игра на мястото на Танасе влиза Станчу.


2' - Мачът започва със здрави единоборства в центъра на терена като при едно от тях Дяков контузи капитана на Стяуа Танасе, който ще напусне принудително игра.


Стартови състави:

Лудогорец: Стоянов, Кайсара, Терзиев, Моци, Минев, Дяков, Ешпиньо, Александров (Абало), Марселиньо, Мисиджан (Вандерсон), Безяк (Хамза)

Стяуа: Арлаускис, Ряпа, Цукала, Латовлевич (Първолеску), Варела, Препелица, Санмартеан (Филип), Бреевелд, Танасе (Станчу), Попа, Кешеру

Преди мача:

Националният стадион в столицата ще приеме вероятно най-важния двубой в историята на Лудогорец дотук. Очаква се над 15 000 души да посетят плейофа за влизане в групите на Шампионската лига между двата балкански отбора.

След победата на Стяуа преди една седмица с 1-0 в Букурещ само евентуална победа с два гола разлика би изпратила отбора на Георги Дерменджиев в групите на най-престижния клубен турнир.

Участие в "Лигата на богатите" ще даде на Лудогорец не само несравнимо финансово предимство пред конкурентите му в родната "А" група, но ще бъде и реклама за родния футбол като цяло.

България не е имала участник в Шампионската лига от сезон 2006/2007, когато Левски стана единственият наш отбор, стигнал заветната цел.

При отпадане на прага на надпреварата Лудогорец ще участва във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа, където миналата година достигна до 1/8-финалната фаза, в която бе отстранен от испанския Валенсия.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!