"Сини" фенове се оплакаха от полицейско насилие след юбилея

Ивайло Анев 25 май 2014 в 16:48 3284 1

Група фенове на Левски се оплакаха от полицейско насилие в навечерието на вековния юбилей на тима.

От Националния клуб на привържениците на Левски съобщиха в отворено писмо за инцидента на улица "Милин камък" в столичния квартал "Лозенец". По думите на запалянковците униформените са атакували едно от традиционните им сборища на феновете на Левски - „Арабията”. Не е ясно от какво точно са били провокирани действията им.

Господата с интелектуален капацитет на скъсана кубинка блокираха въпросното заведение от двете страни, за да могат безпрепятствено „да въдворят ред” налагайки, блъскайки и влачейки присъстващите в него клиенти. Без, разбира се, да обяснят причината за „професионалната” си намеса.

Сред битите бе и едно момиче, което през последните седмици отдели огромна част от времето и силите си, за да направи така, че снощният ни празник да се получи по възможно най-добрия начин.

По ирония на съдбата Никол не пострада на стадиона, където според аналитиците от МВР се събират предимно „качулки”, „лумпени” и „хулигани”. Напротив – на стадиона всички празнуваха и се веселяха без „вещия” надзор на „органите”. Извън него обаче се оказа по-опасно, тъкмо заради действията на същите тези „органи”.

Хората в „Арабията” бяха атакувани от жандармерия без предупреждение и без каквито и да било обяснения. Както отбелязахме, информация за причината за тези действия липсва и до този момент. В мелето обаче пострадаха наши братя и сестри, някои от които днес се поклониха пред Паметника на Апостола в гипс, пишат от НКП, като добавят, че ще считат това за доказателство, че органите на реда са предубедени към сините фенове.  

От пресцентъра на МВР коментираха пред OFFNews, че в малките часове на 23 май е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района. Изпратен е екип, който да предупреди привържениците да спазват обществения ред. От МВР отрекоха да е използвана сила срещу привържениците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови