Тест показва дали ще живеем дълго и кога ще умрем

ОFFNews 07 септември 2015 в 18:46 9371 1

Британски учени създадоха тест, който показва биологичната възраст на всеки човек и може да помогне за предсказването на това колко дълго ще живее един човек, съобщи Би Би Си.

Тестът показва дали даден човек остарява добре или зле и може да покаже риска от развиване на деменция.

Според учените от Кралския колеж в Лондон „биологичната възраст“ на даден човек е много по-важна от неговата реална възраст.

Изследването е проведено върху група от хора над 70-годишна възраст в Швеция, като учените успели да предскажат кои от тях ще починат през следващите години.

Разработеният от тях тест разглежда характеристиките на остаряването на клетките във всяко тяло и сравнява поведението на 150 гена.

Има определени специфики на остаряването, които се отнасят за всички всички наши тъкани и могат да предскажат както дълголетие, така и влошаване на когнитивните ни умения, категорични са учените.

Те обясняват, че „здраве“ и „възраст“ са две коренно различни неща. Така ако човек лежи на дивана по цял ден, това е лошо за здравето му, но едно такова решение не влияе на начина, по който тялото му старее.

Въпреки това обаче разработката на британските учени не дава отговор на въпроса как може да се забави процеса на стареене. В същото време информация за факторите от ежедневието и биологичната възраст на един човек могат да дадат картина на неговото здраве.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови