Какво разбрахме от посещението на папата?

Емил Йотовски Последна промяна на 09 май 2019 в 08:51 8137 3

Първо и най-важно беше „Мир, мир, мир“.

Идеята за мир хич не е лоша, ама някак стои тъпо. Така или иначе, не сме във война (освен онази постоянна и необявена, която управниците водят срещу народа си). Нямаме намерение за война. Така че се радваме на мир. Защо папата толкова пъти го повтори, та чак накърти? Това е все едно да седнеш до човек в автобуса и да му казваш – дишай-издишай. Сигурен съм, че не е недоразумение или недомислие.

А след мира дойде и „отворете сърцата и домовете си“.

Дори и с най-благородни мотиви сега не е моментът да си отваряме домовете и най-вече границите. Защото знаем кой стои на границата. Орди. И знаем какво правят ордите.

Сърцата пò може да си отворим. Така че ако папският мир идва с отваряне на домовете, мисля да отклоня поканата.
Ватиканът е богат. Поемете мигрантите вие. Пък ни дайте пример да видим що за мир ще стане.

Второ. Всички религии под един покрив. Това също е супер идея, но никой е дава отговор под кой покрив ще се съберат религиите? Така, както се подредиха нещата изглежда под покрива на католицизма, но знаем че Ватиканът е хилядолетен специалист да прави нещата да изглеждат така както на него му харесва.

Или може би папата събира бригада за строеж на чисто нов покрив? Това не е моя работа. От строежи на духовни покриви не разбирам, но знам че за да построиш нещо здраво, най-добре е да бутнеш старото. Нека католиците си задават въпроса защо главата на тяхната църква смята да бута техния покрив и да събира стадото си с други овци под друг общ покрив.

Трето. Представата за Европа.

Европа изглеждала като стара баба, а трябвало да бъде млада майка.

Мисля, че хора приели целибат, са позабравили детайлите около жените. Европа е стара баба, защото европейската жена бачка. Няма време за деца, за семейство. Защото европейската жена плаща кредити, плаща данъци и издържа нискообразовани мигранти. Затова е толкова съсипана и прилича на бабичка. Ако се облагородим (ашладисаме) с орди необразовани и децивилизационни индивиди, няма да се сдобием с млада жена, а с изнасилена бабичка. Както вървят нещата, това скоро ще се случи.

Благодарение на папата видяхме за пореден път колко неадекватна, че чак забавна, е българската църква. На сцената на този световен театър поп-ченгетата ни се представиха като обидена ученичка. Смех.

За финал. Липсваше някой протестър, който да крещи „Извини се, бе! Извини се за Джордано Бруно!“

Знам, че арменските попове не се питат, но ако можех, бих го попитал дали е джедай. Дори и да не е, ако нашите попове искат да намерят път към младите, да си поръчат раса от арменските дизайнери. Нямаше да е зле да има и няколко пионерчета, които да рапортуват: „Папа даден! Папа приет!“.

Шегувам се! Мир. Мир. Мир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5355

3

Кики

14.05 2019 в 20:54

Хареса ми. Браво!

77928

2

El Commandante

09.05 2019 в 11:25

Много добре!

Тва с даването на ключа от вкъщи на Мохамед от кабулското Столипиново беше смешно и по детски наивно и забавно, но тва с обединяването на религиите е даже още по-комично.

Направо да си беше казал NWO or bust, да го разбереме.
Все повече прозира пъкления план за д всичките тея щуротии.

Супер наивен трябва да си, за да твърдиш че можеш да обединиш всички религии, най-малкото защото няма жив човек, който може да ми обясни допирните точки на да речеме будизма и християнството.
С изключение на некои от заповедите....и концепцията за loving kindness...и някои други.

И всеки, който седне да твърди че в основата си всички религии са еднакви или не е чел достатъчно, или е наивен романтик.

7145

1

kokoten

09.05 2019 в 09:01

...колко елементарно и колко вярно....колко ли тъп трябва да е някой,че да се върже на папските глупости...