Думите, които дразнят

Емил Йотовски 29 юли 2018 в 10:55 7912 3

Отдайте се на заслужена почивка и се насладете на този текст.

Край на рекламата.

Щом пусна телевизор, радио, че и отворя сайт ме атакуват едни и същи клиширани глупости, които се повтарят, повтарят, повтарят и защото толкова дълго са се повтаряли вече са загубили собствения си смисъл. Когато чуя правова държава, прокуратура, етническа карта и т.н. значи някой нещо лъже, краде и изнася пари в чували. За да се убедите, че и вие се дразните прочетете само удебеления текст. После, ако искате, и останалия.

Живеем в правова държава

Живеели сме в правова държава? Сериозно ли? Не знам кое е по-дразнещо - че живеем, че това нещо, което обитаваме е държава или че е правова? Защото нито едното не е вярно.

Демократично

Демократично вече е синоним на нещо насрано. Живеем в демократично общество. Тоест – насрано. Демократично гладуваме, мизерстваме и измираме. Защото, явно, съвсем демократично така предпочитаме. Някакви мангали срещу тарга кюфтета дават демократичния си вот в полза на нашата, че и тяхната смърт. Това е демокрацията, бате! Но, както обичат да казват разни хора: „Така е! Няма съвършен строй.“ Бе няма, ама този, демократичния, много замириса.

Относно етническа карта:

Етническата карта представлява нещо средно между Черен Петър и вале пика, което краде жица по която тече остатъчен ток докато го гледа бременна малолетна дама пика в полата на която са заврени шест чаавета, които в този живот ще си останат цакани двойки, колкото и да пораснат.
Най-тъпото е, че тази карта цака твоя живот. Нали?

Сезиране на прокуратурата

Не е сезиране! Насиране е! Повтарям НАСИРАНЕ!

Чакаме прокуратурата да си свърши работата.

Да. Всички чакаме. И вие дето чакате – ще чакате. Вземете си суха храна и плетени чорапи и чакайте. Момент. Върши си я. Хванали са някой дядо да вари шише ракия. Няма бандерол! Смърт за него. То е ясно.

Правосъдие

Дрън, дрън, дрън... Законно... Дрън, дрън. правосъдието дрън, дрън, Съдебната система, Дрън, невинен на втора инстанция. Дрън. Оправдателна присъда, дрън, дрън, дрън... Липса на доказателства. Липса на свидетели, Липса на мозък. Дрън, дрън, дрън...

Правосъдието в жалката ни държава е нещо като шамбала. Много е хубаво ама никой не го е виждал.

Европейски ценности

Няма такива. Няма европейска държава. Няма монолитен европейски народ. За доказателство – Европа на две скорости. После на три. После и задна. Усещате ли задната скорост вече? Ако е да - ето това е европейската ценност.

Интеграция

Интеграция! Мисля, че това е любимата ми дразнеща глупост. Интегрирайте бактерия с антибиотик и ще разберете защо. Ако вярвате още в интеграцията, напълнете вана с вода и я интегрирайте с включен сешоар. После се потопете вътре и се отдайте на заслужена интеграция.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

05.08 2018 в 13:38

Би следвало да адресираме този проблем с нужната доза компетентност и в духа на европейската демокрация. Използвайки хуманни методи за внедряване на повсеместна интеграция, ще се впишем в общата картина на европейските морални устои. Важно е да демонстрираме готовност за постигане на бързи, адекватни и видими резултати. Нека докажем, че сме правова държава, в която европейските ценности и плурализмът са водещи за обуславяне на цивилизовано и демократично общество, и да продължим напред с усмивка и вяра в светлото бъдеще на европейската общност.

12050

2

Very Bastard

03.08 2018 в 21:42

Tabadatko , offnews и на тебе са предоставили трибунка и като гледам и ти се възползваш ...... и аз се възползвам :)
Драскаме тука постове с надеждата , че звучат умно , а то са си глупости на търкалета .
Забелязвам , че колкото по голям достъп до информация имам , толкова съм по-малко информиран . Ти каква информация очакваш в толкова посредствена медийна среда ? ( шшш това последното какво "наперено " и купешко излезе , а ?)



7568

1

Tabadatko

29.07 2018 в 18:44

Този текст е меко казано жалък. Авторът е недоволен, но го описва по най-хлапашкият начин. "Това е жаргон, защото той явно не си пада по "надутите, либерални интелектуалци" от Запад", ще каже някой. :) Ок. Обаче той със сигурност не е интелектуалците на Изток. Ако е, с този текст доста умело се прикрива. Ако не е, аз не бих си дал, да ми завият лайното с листа, на който би било отпечатано това жалко, псевдо-интелектуално, "хумористично" есе. От него не само, че не е научих нещо, но и авторът ме убижда, като ми говори на нивото на пубертет от фейса и не си прави труда, да ми каже нещо интересно, с което да бъде продължен дебата по сериозните теми, които се изброят. Един вид "ето ви малко текст от мене, да не вземете да забравите,че ме има, но да знаете, че ме мързи и всъщност нямам НИЩО ново, което да кажа". Жалка работа. А офнюс му давате трибуна!!