Васил Върбанов започва ново музикално предаване по БНТ

OFFNews 07 януари 2020 в 13:25 6542 0

Снимка БНТ

Васил Върбанов

Журналистът и водещ Васил Върбанов започва ново предаване по БНТ1, съобщиха от телевизията.

То ще се казва „Моят плейлист” и започва днес, 7-ми януари, в 22:00 и ще се излъчва всяка седмица по същото време.

В предаването популярни личности ще представят своите 10 най-любими песни. Водещият Васил Върбанов ще добавя любопитни факти и истории зад парчетата, които зрителят ще вижда на екрана.

Днес първият гост в студиото на „Моят плейлист” ще бъде легендарният рок китарист Иван Лечев.

Снимка: БНТ

Името на водещия Васил Върбанов е свързано преди всичко с радиото. Вече 27 години той е част от радио „Тангра“, където  е и програмен директор. Имал е и свои авторски предавания и в българските секции на RFI и в BBC, но през годините често работи и в телевизията - най-често го прави с БНТ.

Още в средата на 90-те озвучава с гласа си зад кадър големи международни концерти по телевизията, както и няколко адаптирани международни класации, след което работи и в предаванията „Кречетало“ и „Денис и приятели“. Върбанов е и гост коментатор в двата единствени за последните 30 години РЪГБИ мача, излъчени пряко по БНТ. След това е член на журито в „Голямото РОК междучасие“. През 2019 г. той е поканен да представя своята месечна музикална рубрика „Рокендрол“ в „Култура.БГ“, а сега започва и новото му предаване „Моят плейлист“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови