TVR и Евроспорт ще излъчват Зимната олимпиада в Пьончан за румънския пазар

OFFNews 16 август 2017 в 13:14 2127 0

Румънският обществен тв оператор TVR и Евроспорт ще излъчват следващите Зимни олимпийски игри (Пьончан 2018) и Летните игри в Токио 2020 за румънските зрители, съобщиха от Discovery Communications.

Оттам коментират, че тази стъпка е в продължение на стремежа на компанията да осигури достъп до телевизионното съдържание на Олимпийските игри до колкото се може повече хора и на колкото се може повече екрани. Партньорството гарантира, че Зимните олимпийски игри в Пьончан през 2018 г. и Игрите в Токио през лятото на 2020 г. ще бъдат достъпни за възможно най-широка аудитория и на най-много екрани в Румъния в сравнение с изминалите години.

Съгласно споразумението, TVR ще получи от Discovery Communications ексклузивен сублиценз за линейни и нелинейни права за излъчване на Зимните олимпийски игри през 2018 г. и Олимпийските игри през 2020 г., продължавайки традицията обществената телевизия в Румъния да обединява обществото, като проследява местни спортни събития и най-доброто от Игрите. Отново ексклузивно, сублицензният пакет ще включва частични права за излъчване на ТВ съдържание в дигитална среда, което TVR прави и сега на линейните си телевизионни канали, с възможност за повторно гледане. Ще бъдат предоставени и права за радиопредаване и излъчване на кратки видеа по каналите на TVR и дигиталните платформи, както и достъп до най-актуалните новини.

Евроспорт запазва пълните права да излъчва всяка секунда от Олимпийските игри, осигурявайки на румънските фенове възможност за достъп и до най-доброто от Игрите, без значение дали ги гледат по телевизията, от мобилния си телефон, таблет или онлайн чрез EurosportPlayer. Това включва достъп през всички устройства и по всяко време на денонощието до над 100 събития на живо или при поискване (on demand).

Discovery Communications притежава ексклузивните мултимедийни права за 50 държави и територии в Европа от Олимпийските игри през 2018 г. до Олимпийските игри през 2024 г., съгласно споразумение с Международния олимпийски комитет от юни 2015 г. Досега са сключени 21 споразумения за сублиценз за Олимпийските игри, в това число партньорства с националните телевизии в Армения (APT), Австрия (ORF), Беларус (Belarus National State Broadcasting), Хърватия (HRT), Чехия (Ceska Televize), Естония (Eesti Meedia), Финландия (YLE), Грузия (Georgian Public Broadcasting), Унгария (MTVA), Косово (RTK), Исландия (RÚV), Ирландия (RTE), Латвия (Latvijas Televīzija), Литва (Lietuvos Olimpinis Fondas), Холандия (NOS), Полша (Telewizja Polska), Словения (RTV Slovenija), Словакия (RTVS), Швейцария (SRG SSR) и Великобритания (BBC).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!