СЕМ: Насилието над журналисти е позор за всяко общество

OFFNews 02 септември 2020 в 15:11 2992 0

Снимка БТА

Съветът за електронни медии излезе с позиция след ескалацията на насилието на днешния протест, в който пострадаха демонстранти, полицаи и журналисти.

Медийният регулатор обяви, че осъжда "всяко насилие, което нарушава човешки права и свободи, а насилието срещу журналисти е позор за всяко общество."

"СЕМ настоява всеки да уважава работата на журналистите и репортерските екипи, защото журналистите са „очите и ушите” на гражданското общество и всеки опит те да бъдат „обгазени” или наранени е атентат срещу свободата на словото. СЕМ се обявява срещу крайния антагонизъм и политическото противопоставяне, което взривява гражданския мир и разбирателство в обществото. Демокрацията е диалог, а не война. Насилието не е аргумент, а безсилие пред свободното слово", се казва още в позицията.

Екипи на няколко медии, сред които репортерът на OFFNews Ирина Евгениева, бяха сред обгазените на площада. Най-тежко пострадалият журналист бе репортерът на БНТ Николай Минков, който бе откаран в ИСУЛ след обгазяване, а след това освободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews