Последни дни за записване в кампанията "Журналисти в училище"

offnews Последна промяна на 11 март 2017 в 12:45 1762 0

Миролюба Бенатова с учениците от СОУ „Никола Йонков Вапцаров", Генерал Тошево

На 13 март изтича крайният срок за изпращане на заявки за участие в инициативата "Журналисти в училище". Инициативата има за цел да повиши медийната грамотност на учениците, да стимулира сформирането на гражданска позиция у тях и да представи журналистиката като защитаваща правата и интересите на хората.

Инициативата се реализира за четвърта поредна година и е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина", създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи". Миналогодишното трето издание на инициативата срещна повече от 2 000 ученици от 15 български града с известни журналисти - призьори в конкурса „Валя Крушкина - журналистика за хората". Кой гарантира обективността на медиите у нас, защо лъжат журналистите и как се става журналист, са само част от въпросите, които учениците зададоха на журналистите миналата година.

Покани "Журналисти в училище" като изпратиш попълнена заявка за участие на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org в срок до 13 март 2017 г. Формата за заявка, както и указания за участие ще откриеш тук.

Изборът на училищата, които ще бъдат включени в инициативата, става на конкурсен принцип по следните критерии: мотивация; проявен интерес от страна на учениците; планиране на срещата, съобразено с периода: 20 март 2017 г. – 20 юни 2017 г.

Партньори на инициативата са: OFFNews.bg, mediapool.bg, БНТ, BTV, Nova TV, Bulgaria on air и BIT.