На извънредно заседание СЕМ отново обсъжда кризата в БНР

OFFNews 27 септември 2019 в 09:02 2040 0

Снимка БГНЕС

На извънредно заседание днес следобед Съветът за електронни медии (СЕМ) ще обсъди отново ситуацията в БНР.

Очаква се регулаторът да каже дали ще започне процедурата по предсрочно прекратяване на договора на генералния директор на Радиото.

Миналия петък съветът не взе решение. Юристите на СЕМ обявиха, че засега не виждат системни и груби нарушения в управлението на БНР, т.е. не намират законови основания за прекратяване на договора на Светослав Костов.

Съветниците поискаха да изпратят до прокуратурата сигнал за натиск и цензура в БНР и след заключенията на държавното обвинение да вземат решение. Друго оправдание да отлагане на решението бе, че съветът не заседаваше в пълен състав - в отпуск бе новоизбраният член Галя Георгиева. Към момента обаче няма индикации прокуратурата да е готова с резултатите от проверката, нито бе съобщено, че такава изобщо е започнала. Самият Светослав Костов също не дава знак, че е размислил с оставката си. По-рано тази седмица той изпрати до медиите отворено писмо, в което не само че не обяви оставка, ами и се закани да съди всеки, който петни професионалната му репутация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови