Кошлуков: Волен Сидеров вече няма да стъпи в БНТ

OFFNews 02 октомври 2019 в 09:01 7938 2

Това беше първото и последно участие на г-н Волен Сидеров в тази кампания в ефира на БНТ. Докато ние не получим официално извинение от г-н Сидеров, което ще разгледаме, аз моля най-учтиво колегите да не канят г-н Сидеров. Всъщност не моля, а разпореждам, за да се знае чия е отговорността за това решение.

Това заяви генералният директор на БНТ Емил Кошлуков в сутрешния блок на обществената телевизия.

Причината за думите на медийния шеф е грозният скандал, който лидерът на партия "Атака" предизвика в предаването "Референдум" снощи. Наложи се в студиото да влязат полицаи, а ефирът бе прекратен за кратко, докато националистът бъде изведен от студиото.

Днес Кошлуков обяви, че докато той е генерален директор на БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира. Той заяви, че този брой на предаването няма да бъде повторен и предаването ще бъде свалено от сайта на телевизията. 

Редакторът на "Референдум" Татяна Тасева обясни, че основна цел на предаването е да има равнопоставеност, принципи и разговор, но това се е оказало невъзможно при вчерашния брой. 

"Реплики от рода: "Това е обществена телевизия, аз ще си правя каквото си пожелая" са недопустими", каза тя. 

Генералният директор поздрави водещата на предаването, както и колегите, които са се справили със ситуацията и не са прекратили ефира. Той поднесе извиненията си на политическите партии, участвали в дебата снощи, както и на зрителите на Националната телевизия.

Ръководството на телевизията излезе с декларация:

Ръководството на БНТ заклеймява грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Държанието му в предаването "Референдум" от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването. 

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването "Референдум" на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП "Атака "и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

2

квазимодо

02.10 2019 в 09:41

Нарко тест при влизане. Тоя се беше надрусал като диво прасе , попитайте който и да е експерт по поведенческа психология.

4040

1

jovo

02.10 2019 в 09:31

Крайно време е да се измисли механизъм за отзоваване на тия депутати, все пак вота не е мажоритарен и те представляват всички, а не само някой от избирателите, следователно трябва да отговарят пред всички, не само пред лумпенизираната си аудитория.