И Politico обяви Зеленски за най-влиятелната личност, а Путин за неудачник на годината

OFFNews 08 декември 2022 в 09:51 3544 8

Зеленски
Володимир Зеленски.

Politico публикува класация на 28-те най-влиятелни личности в Европа. Украинският президент Володимир Зеленски оглави списъка, а руският му колега Владимир Путин беше обявен за "неудачник на годината".

В една от последните статии на портала се казва:

"Вижте само как европейските лидери тичат към Киев, за да се снимат с тържествения 44-годишен мъж, облечен в емблематичната си маслиненозелена тениска. Застанали до него, политиците се стремят да бъдат видени. Зеленски е убедил останалата част от Европа, че бъдещето й е свързано с Украйна - нещо, в което малцина вярваха до нахлуването на Русия през февруари."

В класацията бяха включени общо 28 политици. Сред тях са министър-председателят на Италия Джорджия Мелони, министърът на икономиката на Германия Роберт Хабек, министър-председателят на Финландия Сана Марин и др. Има място и за Владимир Путин, но само в ролята на "неудачник на годината". Мечтата му за "велика Русия" едва ли ще се сбъдне, пише изданието.

В обръщение, записано за Politico, Зеленски благодари на гражданите на Украйна, които се борят за свободата си, както и на "всички наши приятели в Европа, които ни помагат да поддържаме стабилността".

"Вярвам, че украинците ще бъдат най-влиятелни и през следващата година, но в мирно време", каза Зеленски.

Преди ден реномираното британско списание Time присъди на президента и "духа на Украйна" титлата "мъж на годината". Журналистите отбелязват, че Зеленски е останал с хората си по време на пълномащабното нахлуване. А окупаторите така и не постигат целите си.

Зеленски получи подобно признание и от Financial Times. Порталът описва президента като "олицетворение на смелостта и твърдостта на украинския народ в борбата му срещу руската агресия".

Холивудският актьор, режисьор, сценарист и продуцент Шон Пен пък връчи на Зеленски статуетката си "Оскар" като символ на вярата в победата на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

9

Джендо Джедев

08.12 2022 в 15:24

Я, веждичка, какви са тия сърцераздирателни вопли? :D

-529

7

6екеr4о

08.12 2022 в 14:42

В личната ми класация Президент Зеленски се нарежда до най-великия щатски президент Роналд Рейгън, до Маргарет Тачър, Хелмут Кол и разбира се Михаил Горбачов. Респект!

345

6

Джендо Джедев

08.12 2022 в 12:42

Веждичка,

Е каквито там подобни нему гюбрета зОбиш...

Я да видим до 1938-а (когато получава титлата) какво е бил направил Хитлер, което да е било широко известно и да не е било за пред хора? Същата работа и със Сталин една година по-късно. И за Батюшката ти до 2007-а.

Та такива ми ти работи...

345

4

Джендо Джедев

08.12 2022 в 12:21

Веждичка,

Не е реномирано, да. ПИК е доста по-реномирано. ;)

А иначе на тримцата изверги - Хитлер, Сталин и Путин са им дали титлата докато не са си показали рогцата.

345

1

Джендо Джедев

08.12 2022 в 10:27

Kарай, бе, важното е, че в "Бурятская правда" Путя е номер едно. :D