Фейсбук разрешава публикации, които призовават към насилие срещу нахлуващите руснаци и Путин

OFFNews 11 март 2022 в 10:34 4913 5

Снимка Pixabay

Метаплатформата Фейсбук ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram в някои държави да призовават към насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на инвазията в Украйна, според вътрешни имейли, видени от Ройтерс в четвъртък, като временна промяна в политиката си за реч на омразата.

Компанията за социални медии също така временно разрешава някои постове, които призовават за смърт на руския президент Владимир Путин или беларуския президент Александър Лукашенко, според вътрешни имейли на нейните модератори на съдържание, съобщава Ройтерс.

"В резултат на руската инвазия в Украйна временно разрешихме форми на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите правила, като например изказвания с насилие като "смърт на руските нашественици". Все още няма да разрешаваме призиви за насилие срещу руски цивилни граждани", се казва в изявление на говорител на Мета.

Призивите за смъртта на лидерите ще бъдат разрешени, освен ако не съдържат други цели или нямат два показателя за достоверност, като например място или метод, се казва в един от имейлите, в неотдавнашна промяна на правилата на компанията относно насилието и подстрекателството.

Позовавайки се на информация на Ройтерс, посолството на Русия в САЩ поиска от Вашингтон да спре "екстремистките дейности" на Мета, допълва агенцията.

"Потребителите на Facebook и Instagram не са дали на собствениците на тези платформи правото да определят критериите за истина и да настройват народите един срещу друг", заяви посолството в Twitter в съобщение.

Според един от имейлите временните промени в политиката относно призивите за насилие към руските войници се отнасят за Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

5

230 млрд баксов

11.03 2022 в 12:02

Вижте как путЛер убива деца в Украйна!!!

https://www.youtube.com/watch?v=c9uf_5E5xjM

1919

4

Lindemann

11.03 2022 в 11:28

А къде е България?
Тука всички русофоби, подмокрени от идеята, че наи-после могат да псуват и призовават към смърт на воля, са окупирали ФБ пространството и заливат с постове за омраза, кръв и насилие.
Разбира се, нито един от тях не е отишъл да се бие в полза на Украйна, нито един от тях не си мърда и пръста да помага на бежанците. Те са силни само на дивана.

-8580

2

Аз ти предлагам да отидеш в Рассия да си поживееш малко.

 
X

Подкастът на OFFNews