CNN уволни трима служители, защото отишли на работа неваксинирани

OFFNews 06 август 2021 в 09:51 2877 0

Снимка Getty Images

Медийната компания CNN е уволнила трима души, защото са отишли на работа неваксинирани, съобщава Reuters. 

В документ към служителите си президентът на компанията Джеф Зукър пише, че CNN има политика за нулева толерантност към подобни случаи и изисква всички да са ваксинирани, за да отидат в офисите или да работят на терен.

"Всички от новини, спорт и студия, които идват сега и продължават напред, трябва да бъдат ваксинирани. Бяхме ясни за това от месеци, така че не трябва да има объркване", се казва още в документа. 

Доказването на преминал ваксинационен курс ще служи и за наема на работа. Освен това от CNN решиха да отложат датата, на която служителите се връщат присъствено на работа.

Компанията има отворени офиси за служители, които искат да работят доброволно там, но при условие че са напълно ваксинирани.

В края на юли стана ясно и че служителите на вестник "The Washington post" ще трябва да представят сертификат за завършена ваксинация до средата на септември като условие да останат на работа. Гостите и доставчиците, които влизат в офисите на вестника, също ще трябва да докажат ваксинацията си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови