бТВ: Трифонов се опита да си прави лична политическа кампания в ефира ни

OFFNews Последна промяна на 28 март 2017 в 14:57 22152 9

Слави Трифонов направи опит да използва ефира, за да си прави лична политическа кампания, затова отменихме излъчването на епизода на предаването "Шоуто на Слави".

Това се казва в позиция на медията, разпространена след днешната пресконференцията на водещия, на която той обвини телевизията в цензура.

Ето и пълния текст на позицията на бТВ:

През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност - след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март.

Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продъжлаващата подкрепа.

Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си.

Затова вчера bTV отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.

Колкото и почтена да е неговата кауза, bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България.

Разбира се, Слави Трифонов е свободен да изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни.

bTV следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение.

В следващото видео може да видите част от пресконференцията на Слави Трифонов, която даде относно неизлъчения епизод от "Шоуто на Слави" от бТВ.

Линк към останалите части от пресконференцията: 

Втора част 

Трета част

Четвърта част 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

9

Rusin Rusinov

28.03 2017 в 18:54

Малко са ви скорошните глоби за извиване ръцете на малките кабелни оператори. Злоупотребявате с положението си, промивате съзнанието ни с турски сериал след сериал, а малкото по-различно - не може да вирее при вас... Не че съм му фен на СТ, но поне има смелостта и доблестта да си каже в прав текст какво мисли. Не бях го гледал отдавна СТ, но сега ще включвам bTV само за неговото предаване, другото си го гледайте сами...

12041

8

ел

28.03 2017 в 15:47

За мен лично, това е цензура, а не политическа неутралност.И една молба към телевизията - много ви моля спрете с турските и индийски филми, че ни идват малко, не, "много" в повече. Просто не се търпи!!!!!!!!

25765

7

Victimized

28.03 2017 в 15:33

"ахаааа баце Слави ще си прави партийка и явно е искал да направи анонсче безплатно т.е. дори да му платят за дето прави анонс ан партията си....."

Ако не си забелязал, почти всички медии го отразяват от вчера вечерта, до сега. Ако иска да направи анонс за нещо подобно, може да го направи по всяко време. С този си акт БТВ само му наливат вода в мелницата, като репресиран борец за политическа промяна.

17413

5

мнение от IP

28.03 2017 в 15:20

Тоеа е тъпо изявление. Не знам какво е щял да каже Слави Трифонов, обаче не разбирам, ако става дума за референдума, коя е другата заинтересована страна??

42250

4

Denis Rizanov

28.03 2017 в 15:18

Сега се сетете как босфор талавижън е излъчвала пряко барековия капут от къщата на банкянския крадец. Как му носеше бели рози в ефир и пура по случай поредната уникална извъгалактическа победа на тиквун. Как му вземаше угоднически интервюта по час и половина в сутрешния блок, когато му беше оперирано колянцето, защото ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ ТИКВЕНИЯТ МАЗЕН ТОЛУП риташе мачлета на стадиона в Бистрица.

42250

2

Denis Rizanov

28.03 2017 в 15:13

И на мен ми се струва, че предполагаемо май ви вярвам почти донякъде.

Ама само предполагаемо.
)))))

16193

1

SC

28.03 2017 в 15:03

„bTV не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност.“
И на мен ми се струва, че предполагаемо май ви вярвам почти донякъде.