Детето-чудо Лиляна Георгиева е с отнети състезателни права

OFFNews 02 май 2018 в 12:32 11597 1

Лиляна Георгиева, една от най-талантливите млади спортистки на Пловдив и България, е с отнети състезателни права повече от 2 месеца, пише пловдивското издание "Марица".

До санкцията се е стигнало по молба на СКЛАТ "Тракия", който Лили представляваше от първия си ден на пистата. От клуба настояли за ограничителната мярка, след като бегачката на средни разстояния отказала да тренира повече при Радмила Станкович.

Вече трети месец Лиляна Георгиева се готви на доброволни начала при Недялко Боруков от клуб "Актив 2003". Като причина за развода със Станкович младата състезателка посочила застой в постиженията, липсата на перспектива и напрежение между двете.

Последвали няколко срещи на Лили с представители на клуба, федерацията по лека атлетика и дори с министъра на спорта Красен Кралев.

Всички опитали да я убедят да продължи да се състезава за СКЛАТ "Тракия", като от федерацията предложили да започне подготовка при специалиста във високото спортно майсторство Димитър Василев.

Той бе треньор на Даниела Йорданова - последната ни състезателка на световно ниво в средните бягания. Лиляна Георгиева обаче не се съгласила, защото искала да продължи да живее в Пловдив, а Димитър Василев не работи под тепетата.

Днес тя очаква да научи съдбата си след изслушването в Българската федерация по лека атлетика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

02.05 2018 в 13:40

Един от едва няколкото перспективни атлети в България, а се опитват да я уморят с бюрокрация и интрижки. Срещали я с министъра за да я убеждават да стои в клуба ѝ. Сякаш е малко дете и не знае какво иска.
 
X

Елена, която върна наградата