Детето-чудо: Треньорката ми няма спиране, не аз

OFFNews 26 юли 2017 в 10:11 3037 0

Детето-чудо на родната атлетика Лиляна Георгиева сподели пред bgathletic.com, че успехите й идват благодарение на треньорката й Радмила Станкович.

Детето-чудо и наставникът й се прибраха от Гросето, където Лили спечели сребърен медал на 1500 м с национален рекорд от 4:16.73 мин (за девойки под 18 г.) от европейското първенство за юноши и девойки под 20 г.

"Още съм превъзбудена от спечелването на медала, от двата рекорда. Треньорката ми няма спиране, защото такива са ми тренировките, че резултатите се получават. В този медал е целият ми труд до сега. Надявам се да имам още успехи и на други състезания", сподели Георгиева.

"Гордея се с това дете от мига, в който сме се запознали. И се надявам, че тя ще дава още поводи на всички българи да се гордеят.

Така както го правят още няколко деца от поколението на Лили – и Александра Начева с треньор стойко Цонов, например, има блестящо представяне, каза Станкович. - Лили имаше сериозна конкуренция в Гросето.

Тя дойде с постижение след травмата от това лято с 4:25 мин, а водачката в европейската ранглиста, която стана и шампионка, имаше 4:12 мин.

Имаше още няколко англичанки със силни постижения. И само Лили успя да се вклини в тази група. Те плакаха, че не взеха медали, а ние плакахме от радост", каза Станкович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови