Волгин: Кристо е прекрасната персонификация на тоталното безсмислие

OFFNews 20 юни 2016 в 20:35 39507 62

Снимка Булфото

Петър Волгин.

В кратък, но достатъчно патетичен коментар журналистът от БНР Петър Волгин разкритикува Кристо и почитателите на арт инсталацията "Плаващите кейове".

Според Волгин "Кристо е прекрасната персонификация на тоталното безсмислие, в което пребивава голяма част от съвременното изкуство."

Коментарът на журналиста, публикуван в неговия Facebook профил, не се нуждае нито от преразказ, нито от редактиране и затова Ви го представяме в оригиналния му вид:

"Грантовата общност в България, т.е. анализаторите, журналистите и културтрегерите, дотирани от "Америка за България" и други подобни фондации, си има нов любимец - Кристо. Само при споменаването на това име изпадат в телешки възторг започват да хълцат от възторг като "независим" протестър на среща с Бойко Борисов. Явно това е новият тест, който всеки желаещ да мине за умен и красив, трябва да покрие. Ако припадаш при вида на творбите Кристови, значи си готин и ще те вземат в клуба. Ако пък от устата ти не се сипят хвалебствия по адрес на опаковчика, значи си задръстен, тъпанар, комунист и, разбира се кагебист. Личното ми мнение е, че Кристо е прекрасната персонификация на тоталното безсмислие, в което пребивава голяма част от съвременното изкуство. Днешната арт-сцена с много малки изключения е се изчерпва със снобария и комплексарщина. "Много ми хареса, нищо не разбрах" - това е мотото, под което живеят прехласващите се пред кристоподобните "творци". Убеден съм, че грантовите персонажи няма да харесат и тази ми позиция:)))"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12046

65

LYR

06.07 2016 в 12:41

Сигурно сроред Петъл Волгин трябва да се радваме на измисления комунистически "академик" Светлин Русев, който ще бъде запомнен с идиотските си цапотеници, особено в църквата на Рупите (там няма нищо по православния канон), докато Христо го знае цял свят.

12621

64

TOR

27.06 2016 в 18:51

Волгин е идьотска персонАфикация ма тоталното безмозъчие.
Ако си юисли че ще изкара пари с посане на подобни простотии да прочете какво пише за него небезизврстната Мария Захарова.
Накратко - подобни (идьоти) съществуват без да сме виновни.

63994

62

Red or Dead

21.06 2016 в 23:09

Еййй, разгеле, ДАЙ БОЖЕ справедливостта да възтържествува........опитите за превръщане на “чесън“ в МЪЧЕНИК и ФОРУМЕН ГЕРОЙ...придобиха бутафорен и смехотворен отенък, имах чувството в един момент, че ще бъде предложен на “онуй НИЩО“ за орден “Старо Колорадо“:)
С оглед страховете МУ от “team spirit“ не е лошо да му бъде даден един специален статут на “персона вери спешъл“, въпросният “team spirit“ да не може да оценява въобще “чесън“, или в най-компромисен вариант, евентуално да може САМО да го “плюсира“, ако евентуално има някакви други “евротолерантни“ виждания които му осигуряват комфорт, ние ги приемаме безрезервно........
Нека му върнем съня на товарищ “чесън“, явно човека има видими проблеми с “team spirita“......все пак сме православни християни..

77927

58

El Commandante

21.06 2016 в 22:25

Владо Йончев, срещу Чесън никога не е имало атака в смисъла, в който влагаш.
За корекцията на рейтинга му не са използвани никакви непозволени срества, като тези които се ползват срещу нас в момента.

От чесън просто беше свалено доверието и той самия знае много добре защо, каквото и да е било направено е било направено стриктно в рамките на правилата за коментиране на този сайт.

Ако самия чесън иска да накара Владо Йончев да задължава останалите юзъри на сайта да харесват чесън и да му пишат само плюсове, с което да му вдигат рейтинга, то моля, изрично да бъде отбелязано някъде сред първите точки на новите правила: Забранено е да се пишат минуси на чесън, нарушаването на тази забрана се наказва с бан...