Христо Явашев представи своите "Плаващи кейове" (снимки)

OFFNews 16 юни 2016 в 17:13 15423 2

Снимка christojeanneclaude.net

Христо Явашев (вдясно) заедно със своя племенник Владимир Явашев (по средата).

Христо Явашев-Кристо завърши своята нова инсталация, наречена "Плаващите кейове", в езерото Изео в Италия, предаде в. „Република“, цитиран от БТА.

Днес той представи своята творба пред журналисти, като се разходи с тях по обвитите с оранжев плат мостове.

Кейовете свързват градчето Сулцано с островите Монте Изола и Сан Паоло, намиращ се в езерото Изео. Това ще даде възможност на жителите и гостите на местността да се придвижват пеша по водата, като иначе досега това е ставало само чрез лодки.

Проектът се открива официално на 18 юни и ще остане до 3 юли.

Кейовете са дълги общо 3 км и са широки по 16 метра. Те се издигат на 35 сантиметра над водата и се състоят от 220 хил. полиетиленови кубове, скрепени един за друг.

Те са обвити със 100 хил. квадратни метра жълто-оранжев плат, който се простира от кейовете на няколко улици в Сулцано и Монте Изола.

"Плаващите кейове" струват 18 милиона евро, платени лично от Кристо, без спонсорство. Проектът е едно от най-очакваните събития в Италия, като се очаква да бъде посетен от стотици хиляди души.

Заради него италианска железопътна компания „Тренорд“ увеличи влаковете си по линията Бреша – Изео – Едоло, която води до Сулцано, както и влаковете до Бреша, откъдето пътниците се прехвърлят за влаковете по линията за Сулцано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11945

1

Как така многониковото шизо Проф.ан Бакалски не се е изсрал по темата? Руското посолство не се ли интересува от съвременно изкуство?
 
X

Подкастът на OFFNews