Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Таря пред OFFNews: Искам да усетите любовта ми

Николаос Цитиридис 27 март 2013 в 22:37 4785 2

Таря Турунен
Таря Турунен

Малко преди да стъпи на българска земя Таря Турунен даде специално интервю за OFFNews.bg. 

Концертът на Таря е в събота, 30 март, в Зала 1 на НДК. Наистина искам да усетите моята любов по време на концерта, споделя славеят от Финландия.

Здравей, Таря! Къде те откриваме ?

В Аржентина. Сега съм вкъщи с дъщеря си.

Това ще бъде твоят шести концерт в България. Кое е това специално нещо, което те връща все към нас?

Наистина има нещо специално - това са моите фенове. Помня все още първото си посещение в България. Тогава хората в залата толкова ме изненадаха с любовта и подкрепата, която ми показаха. Наистина е чудесно, че мога да се върна обратно в България. Всеки път, когато ми предстои концерт в България, го чакам с нетърпение. Миналият път, когато с Майк свирихме Beauty and the Beat в Пловдив, преживяването беше неописуемо. Атмосферата, която публиката създаде, ни накара да се почувстваме много специални. И това е причината да свиря пак при вас и да се връщам.

Ти ще представиш шоуто Beauty and the Вeat за втори път пред българска публика. Да очакваме ли  нещо ново?

Ще има някои нови песни, ще има и стари песни. Най-важното е, че ще има много изненади в шоуто. Програмата ще е малко по-различна, но винаги има какво ново да покажа на българската публика.

Ще ни разкриеш ли част от сетлиста?

Ами не мога (смее се). Опери, арии и много, много рок.  Ще има и една песен на Nightwish . Като цяло концертът ще бъде комбинация от класика и рок.

Наистина ли ще доведеш малката Наоми в София?

О, да, разбира се! Не мога и да си помисля да я оставя далеч от мен. Не свалям очите си от нея. Турнето ще е дълго, ще се върна в Аржентина чак през юли, така че Наоми ще бъде с мен и се надявам да усети българската енергия. Голям късмет е, че и баща й ще може да пътува с нас и по този начин семейството няма да се разделя. Въпреки че е толкова малка, Наоми е пътувала много , така че вече свиква.

Ще излезе ли навреме новият ти албум?

Стискам палци всичко да е наред и албумът да излезе в началото на август. В момента сме в процес на миксиране. Всички вокали и инструменти са записани. Като за финал трябва да запишем и оркестъра, и всичко трябва да е готово. Много се вълнувам за този албум, планирам го от много време и сега, когато е почти готов, съм "Юхууу". Много съм горда с него, ще бъде с много рок, но ще е и в мой стил, оперен, класически и мощен.

А какво ще правите с бандата?

След като пуснем албума в продажба през август, се връщаме на турне през октомври. Няма почивка за нас! (смее се) Музикантите ще бъдат същите, надявам се да се върнем пак в България. А когато се върнем, вече ще бъде тотално различно от това, което ще видите на 30 март в зала 1 на НДК. Много се вълнувам и за DVD-то, което се очаква да запишем на Beauty and the Beat в Чехия. После очаквайте и изцяло класически албум.

Имайки предвид, че това е шестото ти шоу в България, кое досега ти е харесало най-много?

Ох, това е толкова труден въпрос. Винаги, когато съм в България, се разплаквам. Толкова е красива атмосферата. Всеки път е толкова специално. Но няма еднакви концерти, всяко мое шоу в България има специално място в сърцето ми. И всеки този спомен е благодарение на хората, които ме посрещат всеки път с отворено сърце и много любов. Дори сега съм доста притеснена, защото искам да дам максимума от себе си и искам този концерт да бъде най-хубавият за мен и българския фен. Най-хубавото чувство за мен в момента е, че турнето започва от България. Това толкова ще ме зареди, ще ми даде страхотен старт за всяко следващо шоу. Аз и Майк нарочно избрахме България за първа дата, защото знаем какво ни очаква и че ще бъде страхотно.

Nightwish си каза довиждане с Анет, можем ли да очакваме събиране на теб и бандата?

О, това ще е трудно (смее се). Наистина няма как да стане така изведнъж. Аз не поддържам връзка с тях, но като музиканти ги уважавам много. Надявам се да бъдат щастливи.

В такъв случай коя певица би препоръчала на старата си група?

О, Боже (смее се). Не съм аз тази, която може да каже такова нещо. Бандата трябва да вземе това решение, винаги са го правили. Те си вършат работата добре с певиците, сега ще видим  какво ще измислят.

Успя ли да посетиш някои забележителности в България при миналите си идвания?

Успях да разгледам Пловдив миналия път, но за жалост София е голям град и не успях да го разгледам. Този път се надявам да посетя някоя забележителност. Когато пътувам, за жалост имам само една вечер в града или дори не оставам, а тръгвам веднага след шоуто. Много рядко ми остава време да разгледам мястото, където свиря.

Едно послание към българските фенове?

Обичам ви многоооооо, от дъното на сърцето си. Наистина искам да усетите моята любов по време на концерта, както аз усещам вашата подкрепа и радост от сцената. Когато съм говорила с колеги, те също споделят мнението, че българската публика е номер 1. Горда съм от факта, че съм част от сърцето на българския фен. Благодарна съм и нека да си прекараме страхотно на 30-ти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!