Сатирата с подарък за зрителите по повод рождения си ден

ОFFNews 06 април 2016 в 17:11 2757 0

"Лека форма на депресия".

По повод рождения си ден, който ще бъде на седми април, Сатиричният театър "Алеко Константинов" поднася на своята публика подарък - уикенд в Сатирата.

Почитателите на комедията имат шанса да гледат в три последователни вечери три спектакъла на обща стойност 12 лева:

- "Лека форма на депресия", на 22 април, петък:

В спектакъла по текстове на Станислав Стратиев светофарът свети само червено. На него се събират героите на Светослав Пеев, Росица Александрова, Веселин Цанев и Ивайло Калоянчев. Докато чакат и се забавляват с разсъждения върху абсурдите на нашата действителност, компания им правят група улични музиканти. Чакането се проточва, времето минава, а светофарът продължава да свети без промяна само червено.

Спектакълът е със специалното участие на доайените на Сатирата Никола Анастасов и Вели Чаушев, които се редуват в ролята на Старецът – фрагмент от пиесата на Стратиев „От другата страна”.

- "Не всеки крадец е мошеник", на 23 април, събота: 

Наричат тази пиеса на нобеловия лауреат за литература Дарио Фо фарсов шедьовър. Тя се поставя за първи път в България.

Крадец влиза в празна богаташка къща, за да я ограби. Неочаквано започват да се прибират собствениците, които също разчитат, че семейното им жилище е празно. Всеки е решил да покани любовницата си… Положението излиза извън контрол, когато в дома се озовава и ревнивата съпруга на крадеца… 

Във фарсовата комедия зрителите ще видят Александра Сърчаджиева, Ернестина Шинова, Албена Павлова, Явор Борисов, Кирил Бояждиев.

- "Тенор под наем", на 24 април, неделя: 

Известен италиански тенор пристига в Америка, за да е звездата в оперно представление. По случайност се нагълтва с приспивателни и някой трябва да спаси спектакъла.

Въпросът е не само кой ще изпълни ролята, но и как да стане така, че публиката да не забележи подмяната. Налага се да се измамят и тълпите от почитатели, които обсаждат хотелската стая на прочутия тенор. В ролите ще видим Пламен Великов, Полин Лалова, Стефан Щерев- Чечо, Ана Вълчанова, Янина Кашева, Веселин Ранков.
 
Като бонус, закупилите билети за театралния уикенд ще могат да гледат и премиерното детско представление "Новите дрехи на краля" само срещу 3 лв. Драматизацията по приказки на Ханс Кристиан Андерсен ще се играе на 23-ти април - събота, и 24-ти - неделя от 11:30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!