Предстоящи събития в НДК 20 - 26 февруари

Оffnews 16 февруари 2017 в 17:55 3984 0

21 февруари /вторник/

Във вторник от 14:00 часа Издателство "Просвета" ще представи новите издания за 1 клас пред учители от начален етап.

Същият ден от 19:00 часа Надя Петрова ще представи книгата си "Ева и ефектът на пеперудата".

22 февруари /сряда/

Детският спектакъл "Усмихни се!" – едно специално внимание към най-малките и техните родители в тяхното прохождане, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър, можете да гледате от 11:00 часа в зала 4.

От 19:00 часа в „Перото“ ще бъдат представени наръчници за младежка работа. Наръчниците са подходящи за младежки работници, учители, обучители, директори, преподаватели, аниматори, родители, хоумскулъри, хора от НПО сектора и всички, които имат интерес в сферата на образованието, младежката работа и обучението.

23 февруари /четвъртък/

Първа и втора част на книгата на Христо Деянов – „Да реализираш мечтите си“ ви очаква от 18:30 в „Перото“.

24 февруари /петък/

От 18:30 часа младият автор Александър Чобанов ще представи новата си книга „Неотминало“.

-----

CABARET UNABOMBER | АртеУрбана Колектив @ ДНК

19:30 ч.

режисура: Димитър Узунов
видеосреда: Стефан Прива, Рафаел Фирон
музика: Ромюалд Кагбо (РКА)
осветление: Рафаел Фирон
с участието на: Алан Карбонел, Барнабе Пероте, Селин Барк, Нуш Жугле-Маркюс
асистенти: Александрина ал Джасем, Деян Цвятков

CABARET UNABOMBER е френски мултимедиен спектакъл на българския режисьор Димитър Узунов и театралната трупа Фамий Мунди. Текстът на Здрава Каменова и Гергана Димитрова е наскоро преведен на френски и е издаден от парижкото издателство L’Espace d’un instant под името Protohérissé (BP : Unabomber). Преводът на френски е на Мари Врина-Николов. В представлението са цитирани пасажи от манифеста „Индустриалното общество и неговото бъдеще“ на Теодор Казински или както е по-известен – „Манифестът на Юнабомбър“. Казински е свръхнадарен математик, който постепенно става радикален технофоб и се превръща в най-търсения терорист в САЩ през 80-те години на миналия век. Разследването на Юнабомбър е едно от най-скъпите в историята на ФБР.

Спектакълът е фокусиран върху темите, свързани с унищожаването на природата и върху идеята за ограничаване на човешката свобода чрез технологията.

Билети: 10|8 лв.


25 февруари /събота/

Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts ще представят „Хари Потър и философският камък“ в поредицата филм-концерт от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекция на „Хари Потър и философският камък“. Публиката ще има възможност да преживее отново магията на филма, прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран, като същевременно се наслаждава на професионалното музикално изпълнение на незабравимата музика от Джон Уилямс.

"Всичкоядецът" | Метеор

19:30 ч.

текст: Мирослав Христов
режисьор: Ани Васева
художник: Георги Шаров
звук: ДатаТранспортер (Нино Гомез)
участват: Галя Костадинова и ДатаТранспортер (Нино Гомез)
"Всичкоядецът" е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници.

Билети: 8|6 лв.

26 февруари /неделя/

Най-добрите духови оркестри на Балканите на една сцена за първи път у нас! Победителите от най-големите фестивали за духова музика в света се събират на една сцена за грандиозно опияняващо надсвирване – "Балканица". За първи път в София на 26 февруари (неделя) в зала 1 на НДК ще зазвучат блестящите виртуозни изпълнения на тромпет, баритон, туби, тъпани на четирите най-добри сръбски формации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови