Показват безплатно филма за Андрей Баташов на 29 ноември

ОFFNews 27 ноември 2015 в 17:40 3535 0

Андрей Баташов.

Приятели, близки, колеги и почитатели на изключителния Андрей Баташов се събират тази неделя, 29 ноември, в 18:00 часа в хоротека "Клуб на хорото в София" (в подлеза на хотел „Хилтън” на бул. „България”), за да си спомнят за него.

На този ден се навършват пет години, откакто един от най-харизматичните български актьори ни напусна.

Срещата ще започне с прожекция на документалния филм „С глава в стената”, чиято премиера бе на 10 септември в кино "Люмиер" – денят, в който Баташов щеше да навърши 50 години. Биографичната лента, наречена с името на емблематичния моноспектакъл, показва уникални кадри , както и спомените на колеги и приятели на актьора. Историята на едно театрално поколение, попаднало във вихъра на една бездарна действителност.

Част от хората, работили през годините с Андрей Баташов, си дават среща на „Една вечер с Андрей”, за да съпреживеят отново моментите, прекарани с него и да отдадат уважение към таланта на актьора, изиграл редица незабравими роли.

Освен филма в "Клуба на хорото" ще могат да се видят и харизматични фотографии на Баташов, ще звучи любима негова музика. На срещата ще бъдат колегите на актьора от спектакъла „Ритъм”, както и майката на Андрей – Теодора. Входът за желаещите да присъстват е свободен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови