Нощ на литературата днес в цялата страна

ОFFNews 13 май 2015 в 17:20 2064 0

Днес, на 13 май, България ще стане част за четвърти пореден път от Европейската нощ на литературата, по време на която в 11 града в страната ще се четат откъси от произведенията на съвременни европейски автори, издадени след 2000 г.

Градовете участниците са Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Инициативата се провежда за девети път в Европа и работи за създаване на връзка между литературата и читателите чрез серия от публични четения.

В Нощта на литературата на всеки половин час известни личности ще четат откъси от съвременни европейски автори. Това ще се случва в т. нар. „гнезда“. Всеки слушател ще има възможност да събира печати от „читателските гнезда“. В края на Нощта в 21.30 ч. всички получили поне пет печата ще могат да участват в томбола. Изтеглените победители ще получат за награда една от четените книги.

Четците в тазгодишната литературна нощ са Ади Цанова, Анна Ангелова, Богдана Трифонова, Георги Георгиев- Антика, Ирмена Чичикова, Иван Калошев, Ива Панева, Лили Гелева, Людмила Миндова, Маргарита Хлабарова, Мариела Станчева, Милен Русков, Стефан Спасов, Валентин Дишев, Веселин Мезеклиев, Яница Радева и Явор Бахаров.

Подробности за събитията по градове и часове може да намерите на този линк.

Нощта на четенето ще свърши в 21:30 часа с теглене на томбола и афтърпарти в Timeless café на ул. “Кракра” 11 в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови