НДК откри най-голямото в историята си изложение на ръчно изработени неща (програма)

ОFFNews 12 февруари 2015 в 20:53 11024 1

НДК откри днес най-голямото в историята си изложение на ръчно изработени неща, в което вземат участие повече от 90 автори.

„Хенд мейд фест код: Любов” ще посреща посетителите си с красиви уникати, книги и вино в дните до 14 февруари от 10:00 до 20:00 ч. в пространството на централното фоайе на Двореца на културата.

„За първи път на едно място имаме над 90 български автори, а желаещите бяха повече от 190. Тогава стана ясно, че ще има и следващо издание на „Хенд мейд фест”, което ще е по време на тазгодишния „Салон на Изкуствата” в НДК", заяви Ваня Щерева.

В НДК може да откриете всичко - амулети, дрънкулки, украшения, вина, сладкиши и още много други ръчно изработени неща.

Любителите на книгите пък могат да избират сред любовните заглавия на издателствата „Алтера”, „Шамбала”, „Колибри”, „Парадокс” и „Сиела”, които предлагат и фестивални отстъпки от коричната цена на заглавията.

На 13 и 14 февруари в рамките на фестивала учениците от НМУ “Любомир Пипков” ще представят своите изпълнения на струнен квартет и духови квинтети.

Студенти от НБУ ще представят откъси от балетния спектакъл „Три пъти бяло”, с хореограф Анна Пампулова. НУТИ пък ще се включи с балетни танцови миниатюри „Писма на детската обич”.

„Черешката на тортата” се очертава да бъде участието на Камерен ансамбъл “Quarto Quartet” на 14 февруари от 14:30 часа с изпълнение на любими танга и валсове.

Най-масовото събитие се очаква да бъде пускането на небесни фенери от Моста на влюбените в 17:30 часа на 14 фувруари.

Пълна програма на „Хенд мейд фест код: Любов” до 14 февруари:

- 13 февруари от 10:00 до 20:00 часа - автори на ръчно изработени неща, книги и вино;

- 18:00 часа, Полуетаж „Изток” - Струнен квартет "Либеро" - НМУ "Л.Пипков" ще изпълни: Феликс Менделсон – Струнен квартет I и II част; Джордж Гершуин – Из „Порги и Бес”; Астор Пиацола – Танго за четирима;

- 19:00 часа, Полуетаж „Изток” - „Три пъти бяло” – откъси от балетен спектакъл на НБУ;

- 14 февруари от 10:00 до 20:00 часа - автори на ръчно изработени неща, книги и вино;

- От 12:00 – 14:00 часа, Полуетаж „Изток”: Брас квинтет ще изпълни Сюита „Музика на водата” на Георг Фридрих Хендел;

- Следва изпълнение на "Кепитал брас" на Увертюра из оп. „Набуко” на Джузепе Верди; Малка брас сюита по Алфред Вагнер и Момент за Мориконе на Енио Мориконе;

- Квартет саксофони ще изсвири Дивертименто на Волфганг Амадеус Моцарт и Сюита на Джон Дюарт;

- Трио ще представи Прелюд, Романс и Гавот на Дмитрий Шостакович; Соната на Михаел Хайдн; Соната на Бохуслав Мартину и Либертанго по Астор Пиацола;

- 14:30 часа, Полуетаж „Изток”: Камерният ансамбъл на 2014 Quarto Quartet ще представи програма с танго и валс - La Cumparsita; El Choclo; Tango (Albenitz); Schöne Rosmarin (Kreisler) и Por una Cabesa (Gardel);

- 16:00 часа, полуетаж „Запад”: Програма на НУТИ представя балетни миниатюри „Писма на детската обич”;

- 17:30 – 21:00 - Пускане на летящи фенери от Моста на влюбените.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови