Quantcast

НДК представя 40 театрални постановки през март

ОFFNews Последна промяна на 10 февруари 2015 в 15:45 32504 1

Театралната сцена на НДК.
Театралната сцена на НДК.

НДК стартира своя проект "Нов театър", който ще предложи на зрителите 40 спектакъла още в самото си начало през март.

Официалното откриване ще бъде на 9 март с премиерата на „Амадеус” на Питър Шафър. Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, който е и инициатор на проекта.

Програмата на театъра ще стартира неофициално още на 5 март с моноспектакли, детски представления и гостуващи трупи. Над 40 представления с над 25 режисьори ще напълнят програмата още през март, като 3 от тях са премиерни.

Театралната сцена ще се помещава на мястото на бившия музикален магазин „Балкантон” в Пасажа на НДК и ще събира 160 души. Към него ще има и денонощно кафене с книжарница, каквато е практиката в големите театри по света.

“Тук драматурзите ще могат да намерят специализирана литература и записи на постановки. Това ще е едно духовно място, което ще събира съмишленици – хора, които имат желание за диалог с публиката, както и нужда от дълбоко творческо общуване по между си”, каза Бойко Илиев.

На сцената на „Нов театър - НДК” ще могат да се видят всички жанрове и форми на изкуството, включително кино, опера и дори нощни представления, които ще се играят в петък и събота от 22:00 часа. Билети за спектаклите ще могат да се закупят на касите на НДК.

“Знаете колко трудно се прави театър, особено частна инициатива. Зад този проект стои труда на много хора, на целия екип на НДК и ние вярваме, че театралите ще имат при нас едно свое уютно място, а публиката ще преживее много незабравими мигове”, каза дикерторът на НДК Мирослав Боршош.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2015 в 14:43

Здравейте,
къде бих могла да прочета програмата?