В НДК ще има денонощна библиотека и книжарница

ОFFNews 06 февруари 2015 в 19:13 9114 2

Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.
Изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

“Амбицията ни е да създадем в Националния дворец на културата най-голямото българско място за представяне на книги, което на практика ще бъде денонощна книжарница и библиотека”, обяви  директорът на НДК Мирослав Боршош.

Той добави, че смята да създаде център на книгата, който да е отговорен за това. Основна част на идеята е тя да даде възможност на българските автори да издават произведенията си.

Първата възможност за кандидатстване авторите ще получат на 1 март 2015 г., а месец по-късно ще станат известни одобрените творци и техните произведения.

“Ако българско издателство пристигне в Националния център за книгата (НКЦ) при ясните и определени правила, които имаме – тази книга ще бъде издадена. Не знам дали си давате ясна сметка за мащаба на това начинание, но на практика всеки български автор вече има шанса да бъде издаден. Това със сигурност ще промени българския книжен пазар. Програмата на НКЦ ще бъде отворена целогодишно, няма да има сесии. Надявам се, че този подход ще даде възможност да се разшири по един невиждан досега начин подкрепата, която държавата оказва на българската книга”, коментира Боршош.

Националният център на книгата ще бъде своеобразно допълнение към Панаира на книгата, който се провежда два пъти годишно в НДК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!