Музиканти със светлоотразителни жилетки в подкрепа на "Софийски солисти"

OFFNews 10 март 2014 в 13:42 4745 1

Снимка Булфото

Музикантите от Brazz ViliDJ облякоха светлоотразителни жилетки на концерт в знак на подкрепа към колегите им от "Софийски солисти".

Зрителите станаха свидетели на жеста на 8 март, по време на фестивала Brazzobrazzie. Негов гост за първия си концерт в България бе легендарния американски тромбонист Джигс Уигам.

BrazzViliDJ представиха своя пръв видеоклип към парчето "Героично" от дебютния си албум "Blow Your Brainzz Out", облечени светлоотразителните жилетки, които носиха в знак на подкрепата си към колегите им от камерен ансамбъл "Софийски солисти".

Солистите се опитаха да изнесат концерт, облечени в светлоотразителни жилетки в знак на протест срещу ниското им заплащане. Заплатите на ансамбъла, подчинен на общината, са между 390 и 450 лева чисто. Жилетките трябваше да символизират приравняването на музикантите с чистачите от страна на общината. След скандала зам.-кметът на София Тодор Чобанов внесе предложение за увеличение на брутните заплатите на 14-те музиканти и диригента им средно със 125 лева. То все още не е гласувано от Столичния общински съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови