Младежки театър 'Николай Бинев' се завръща с 2 спектакъла на Откритата сцена на Театър 'София'

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2020 в 12:15 1055 0

След повече от 3 месеца невъзможност Младежки театър „Николай Бинев“ да представя постановките си пред публика, театърът ще се завърне към срещите със зрители, гостувайки на Откритата сцена „O2PEN“ пред Театър „София“ с два спектакъла – „Специални поводи“ на 10 юни от 20:30 ч. и „Nordost“ на 23 юни от 20:30 ч.

Зрителите ще имат шанса да се насладят на два от любимите си спектакъла на Младежки театър „Николай Бинев“ на открито при стриктно спазване на всички противоепидемични изисквания.

Независимо от тежката ситуация, в която се намира страната ни, Младежки театър „Николай Бинев“ не се и няма да се откаже от убеждението си, че българската публика заслужава достъп до българско изкуство и култура. С много усилия, вълнение и любов театърът ще представи „Специални поводи“ на 10 юни от 20:30 ч. и „Nordost“ на 23 юни от 20:30 ч., което ще е първата стъпка на завръщане към естествения ритъм на театъра.

Зрителите имат възможност да закупят билети за двете представления от касата на Театър „София“, както и онлайн.

„Специални поводи“ | 10.06. | 20:30 | Открита сцена „O2PEN“ пред Театър „София“

„Специални поводи“ е спектакъл за един мъж, една жена и всичко между настоящето, миналото и бъдещето. Ейми (Койна Русева) и Майкъл (Димитър Баненкин) празнуват петнадесетата годишнина от сватбата си, уточнявайки последните детайли... по предстоящия си развод.

Поредица от нови срещи, „подправени“ от общите спомени, докосва зрителите с най-щастливите и тъжни моменти на Ейми и Майкъл, които, въпреки раздялата, се опитват да останат приятели. Спектакъл за смеха, тъгата и всички останали емоции, съпровождащи „специалните поводи“ в забавните и важни моменти от живота на всеки от нас.

„Специалните поводи са тези, на които винаги присъстваме. Поне така трябва. По принцип на тях присъстваме с радост, понякога – с мъка, често – по задължение, рядко – с досада и още по-рядко – с отвращение. Обаче присъстваме. Защото така трябва. Нали са специални поводи! Всъщност, там най-често е много смешно. Е, понякога е и малко тъжно. Но, като мине известно време, пак се оказва, че е било смешно. Специалните поводи са и поводи да си поговорим за други специални поводи. На сватбата на братовчеда Х научаваме от леля Y, че чичо Z (от град N) е починал, но пък жена му е спечелила от лотарията, дъщеря му е приета в университет, а синът му е завършил гимназия с отличие, освен че е получил и шофьорска книжка. И така специалните поводи се умножават сами по себе си, което ни дава все повече поводи самите ние да се чувстваме специални. И да се посмеем. Независимо от повода. Преди всичко да се посмеем!“ - Петър Кауков

Режисьор – Петър Кауков
Сценография и костюми – Елица Георгиева
Композитор – Милен Кукошаров
Фотограф – Гергана Дамянова

Участват: Койна Русева, Димитър Баненкин

„Nordost“ | 23.06. | 20:30 | Открита сцена „O2PEN“ пред Театър „София“

Олга, Тамара и Зура разказват своите истории. Тези три жени преживяват от първо лице терористичния атентат от 2002 г. в московския театър на Дубровка.

Олга дълго е събирала пари, за да може да купи билети за мюзикъл и да заведе своето семейство. Тамара е лекар от бърза помощ и е в една от повиканите линейки пред театъра, а впоследствие разбира, че майка й и дъщеря й са вътре. Зура е един от чеченските атентатори. Съдбите на трите жени се преплитат в един момент на изпитание, събрани от случайността и обстоятелствата.

Този спектакъл няма да ви остави безразлични. Авторът на пиесата „Нордост” я написва като използва изказвания на оцелели заложници.

Награди и номинации:

. Награда „Аскеер 2010“ за Водеща женска роля на Ангелина Славова за ролята на Олга
. Награда „Аскеер 2010“ Изгряваща звезда на Василена Радева за постановката „Нордост – приказка за разрушението“
. Награда „Икар 2011“ за най-добър спектакъл
. Номинация „Аскеер 2010“ за Театрална музика на Мартин Каров
. Номинация „Икар 2011“ за Главна женска роля на Ангелина Славова за ролята на Олга
. Номинация „Икар 2011“ за Режисура на Василена Радева

Автор – Торстен Бухщайнер
Превод – Гергана Димитрова
Режисьор – Василена Радева
Сценография – Елена Шопова
Музика – Мартин Каров

Участват: Койна Русева, Ангелина Славова, Искра Донова

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !