Миро открива концерта на израелската звезда Идан Райхел у нас

OFFNews 08 септември 2016 в 15:09 7037 0

Миро ще открие концерта на Идан Райхел в Киноцентъра в Бояна. 

Концертът на музикалния посланик на толерантността Идан Райхел ще е на 17 септември от 20.30 часа. Заедно с него, в България ще дойдат и част от изпълнителите от емблематичния “Проект на Идан Райхел” (The Idan Raichel Project), който за много хора е символ на приемане, мултикултурализъм и надежда.

Вълнуващият акустичен пиано концерт на Идан Райхел и неговата група ще ни пренесe в свят на мир, разбирателство и протегната ръка.

Събитието ще открие ТОЛ-ФЕСТ 2016 - “Фестивала на толерантността”. ТОЛ-ФЕСТ 2016 включва и спортно събитие ТOLE-RUN, което ще се проведе на 18 септември. Фестивалът се организира под егидата на Столична община и Посолството на Израел в България, а 10% от печалбата ще бъдат дарени на Български Червен кръст.

На 17 септември, на сцената на античния декор във филмово студио “Ню Бояна” ще видим интересни музиканти с произход от различни краища на света.

Идан Райхел е избрал да дойде в София с изключителни артисти. Неговият ко-продуцент е един от най-добрите барабанисти на Израел, който свири и на перкусии. Наследството му е от Ирак.

Китаристът на бенда е имигрант в Израел от Мароко и добавя наистина красиво влияние върху музиката, която правят. Един от техните старши музиканти Yankale Segal, който е великолепен изпълнител на арабския инструмент уд и също така басист. Той има много опит. Свирил е по цял свят, с музиканти предимно от Изтока.

С бенда ще бъде и Maya Avraham, една от дивите на групата. Тя има красив и мек източен начин на пеене, но се е обучавала и в Индия, така че влива познанието си в прекрасните интерпретации на песните. Ще свирят и с Wogderess Avi Vasa, един от водещите ни певци, който емигрира от Етиопия в Израел.

Специални гости ще бъдат също Cabra Casay – израелска певица от етиопски произход, родена в бежански лагер в Судан. Родителите й пристигат в Израел, когато тя е на една годинка. Концерта в София ще допълни с изпълненията си и колубмийската певица Мarta Gomez.

В общото послание за толерантност ще се включат и български музиканти. Само часове след като се завърне от турнето си в Канада, Миро ще открие концерта на Идан Райхел в Киноцентъра в Бояна. Публиката ще се наслади на любимите песни на българската звезда.

С изпълнение и акомпанимент на своите фолклорни инструменти ще участват и трима музиканти, преподаватели в академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Това са Владимир Владимиров (тамбура), Борислав Гълъбов (гъдулка) и Васил Василев (кавал).

Те се познават с Идан Райхел от 2008 година, когато заедно с ансамбъла на “Мистерията на българските гласове” записват в Израел музика към един от албумите на световноизвестния изпълнител.

Билети за събитието се предлагат в мрежата на Eventim.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови