'Манифест': 13 различни роли и само една Кейт Бланшет

Един от хитовете на филмовия фестивал в "Сънданс" с премиера на "София филм фест"

OFFNews 28 декември 2017 в 14:44 6851 0

Може ли публичното афиширане на различни изкуства да бъде приложено в съвременното общество?

Филмът "Манифест" е реверанс към най-вълнуващите и страстни артистични демонстрации на ХХ век, от футуристите и дадаистите до поп-арта, артистите от „Fluxus”, Ларс фон Триер и Джим Джармуш. Поредицата художествени „изживявания” са поверени на Кейт Бланшет, която представя игровите компоненти на тези артистични декларации и тяхната политическа значимост.

Лентата дебютира като арт-изложба на мулти-екранно пространство през 2015 година, а сценаристът и режисьор Джулиан Роузфелд впоследствие го превръща във филм, вдъхновен от думите на важни личности от историята на ХХ век.

Световната премиера на „Манифест” беше в програмата на "Сънданс" - фестивалът за независимо кино, в началото на 2017 година. Неповторимите превъплъщения за пореден път доказват, че за Бланшет не съществува невъзможна роля. Този път те са 13 на брой и всяка от тях, освен че представя на света различно артистично верую, е своеобразно упражнение по стил. Заедно с автора на филма и негов режисьор, двамата създават нещо наистина уникално, неподвластно на описание или жанрови квалификации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови