Ларгото в София готово до октомври (снимки)

OFFNews 08 април 2015 в 14:05 7804 0

Вежди Рашидов говори за ремонта на Ларгото.

Снимка OFFNews/Йоанна Кънчева

Вежди Рашидов говори за ремонта на Ларгото.

Ларгото ще бъде готово до средата на октомври, това обеща министърът на културата Вежди Рашидов пред журналисти днес по време на символичното начало на ремонтните дейности при археологическите разкопки.

"Ще бъда откровен – предишният мандат една година и половина никой не направи процедура, за да може това нещо да тръгне и да се работи", заяви той, като допълни, че за проекта са предвидени 16 милиона лв.

Рашидов изтъкна, че днес е излязло решението на КЗК и ВАС, което отхвърля жалбите на изгубилите конкурса за обществена поръчка фирми и ремонтните дейности започват още от утре, 9 април, тъй като няма време за губене.

"Този проект е пример за това до какво води липсата на последователност и стабилност. Смених 4 правителства и 4 министъра на културата, с всеки един започвах отначало да обяснявам колко е важен този проект. Повече от 2 години процедурите не успяха да приключат, но това вече е факт", коментира кметът на София Йорданка Фандъкова.

Рашидов се похвали още, че МК е спасило „Норвежката програма“ и се надява работата по нея да продължи, а да не се започва отначало, защото в противен случай може да изгубим 16 милиона лв. 

Той също така сподели, че мечтата му за този мандат е да премести Националния исторически музей в сградата на ЦУМ, както и да предложи центъра на София за влизане в ЮНЕСКО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови