Гледайте безплатно "Мила от Марс" днес в Дома на киното

ОFFNews 04 ноември 2015 в 15:24 6255 1

Кадър от филма.

Домът на киното продължава своя дискусионен клуб с автограф "100 години българско кино" с безплатна прожекция на от 18:00 часа днес на филма "Мила от Марс" от 2004 г.

16-годишно момиче бяга от опасен мъж и попада в далечно гранично село. Скоро разбира, че единствените жители там - девет старци, се препитават с отглеждане на марихуана и че в селото е нелегалната плантация на мъжа, от когото бяга. Тя обаче решава да остане… и нищо вече не е същото.

Филмът "Мила от Марс" е дипломен за режисьора и дебют за почти целия основен снимачен екип на средна възраст 26,5 години. Основателите на "Всички неща" (продуцентите) и копродуцентите от "Доли Медиа Студио" представят с този филм и един непрактикуван в България есктремен спорт "снимане на независим нискобюджетен игрален филм".

"На турската граница (Кулата) граничарите станаха нещо като част от екипа и съдействаха да направим доста неща, като нощни снимки, които ни бяха изрично забранени", пише на сайта на филма.

Според сп. "Variety" филмът маркира пътя на режисьор, чиито изяви трябва да бъдат следени.

"Художник, автор на пърформанси и инсталации, специализирала и излагала свои работи в САЩ и Европа, Зорница София (режисьорката) много бързо се превърна в новото лице на българското кино. С този филм диалогът на киното ни с публиката достига отдавна бленувани стандарти. Вече може да се говори за саундрака в българската култура като самостоятелна творба, а и за първи път във финалните надписи се появява уебсайта на филма", пише критиката.

Гост в Дома на киното ще е именно Зорница София, която ще разкаже за своя дебют „Мила от Марс“ и за филма, който наскоро засне – „Воевода“. Лектор и модератор на прожекцията е киноведът Александър Донев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!