Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Гледайте безплатно "Маймуни през зимата" днес

OFFNews 25 ноември 2015 в 13:22 3680 0

Кадър от филма.

Тази сряда, 25 ноември, от 17:00 часа в Дома на киното, в селекцията "100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф" с вход свободен ще гледаме "Маймуни през зимата".

Филмът ще бъде представен от проф. Ингеборг Братоева и екипа - режисьора Милена Андонова, съвместно, надяваме се, с две от главните героини във филма – Ангелина Славова и Бонка Илиева – Бони. Специален гост ще бъде и актьорът Асен Блатечки, пиша организаторите.

Прожекцията ще е на български с френски субтитри.

“Маймуни през зимата” е за копнежа за щастие, за огромното желание да го постигнем и за цената, която плащаме, за да го задържим”, казва Милена Андонова за лентата, носител на Голямата награда “Златна роза“ от 2006 г. и награда за “Най-добър филм” в конкурса “Изток-Запад” на Международния филмов фестивал в Карлови вари от същата година.

Дона, Лукреция и Тана звучат като три куплета на един сонет – всяка със своя живот, всяка със своите амбиции, и трите извън ограниченията на своето време…Българската зима свързва техните истории – разделени от десетилетия, замръзнали в своите най-силни житейски моменти. Като три замръзнали въздишки…

„100 години българско кино - Дискусионен клуб с автограф” е програма на Дома на киното, специално посветена на българското кино и неговия 100-годишен юбилей. Прожекциите са всяка сряда вечер от 23 септември до 23 декември в Дом на киното.

Предстоящите заглавия в програмата до края на декември:

- 2 декември – 18:30 - „Love.Net”, режисьор Илиян Джевелеков;

- 9 декември – 18:00 - „Лов на дребни хищници”, режисьор Цветодар Марков;

- 16 декември – 18:30 - „Лора от сутрин до вечер”, режисьор Димитър Коцев-Шошо;

- 23 декември – 18:30 - „Отчуждение”, режисьор Милко Лазаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews