Фандъкова открива стъклена читалня пред Народния

OFFNews 29 юли 2015 в 09:00 6326 3

Кметът на София Йорданка Фандъкова открива днес модерна градска читалня в градината пред Народния театър. 

В ремонтирания стъклен павилион в Градската градина вече има над 1500 книги, тук ще е и новият инфо център за гостите на столицата. 

Инфо точка читАлнЯта е дело на ОП “Туризъм” на Столична община и се осъществява съвместно със Сдружение за градски читални, информираха от "Московска" 33. На откриването довечера ще бъдат връчени първите читателски карти, а с музикална изненада за всички в парка ще се включат от ансамбъл за съвременна класическа музика “180 градуса”.
Утре читАлнЯта ще отвори врати и за всички граждани, работното й време е от 10:00 до 20:00 ч.

Тя ще стартира с книжна колекция от съвременната българска и световна литература. Всички книги са събрани по време на тримесечна дарителска кампания, в която се включиха повече от 600 души, издателства и корпоративни спонсори. Набирането и развитието на книжната колекция ще е постоянно и ще продължи и след отваряне на инфо точката. Дарение от поне една книга ще бъде и единственият начин за получаване на читателска карта и възможност да се използва читАлнЯта. На място читателите ще имат възможност да четат и електронни книги на PocketBook. 

“Инфо точка читАлнЯта се намира между ключови туристически и културни обекти за София. Градската градина е логична част от маршрута на всеки турсит в града, затова и се радвам, че успяхме да превърнем едно изоставено и занемарено пространство в истински полезен информационенен център с добавена стойност и за гражданите на столицата”, коментира директора на ОП "Туризъм" Иво Маринов. 

Проектът читАлнЯта е реализиран с подкрепата на Програма Европа 2015. Партньори са Столична община, EASA България, Сдружение “Трансформатори”, сайтът “Аз чета”, Българската библиотечно-информационна асоциация, студио за програмиране и дизайн "Ризолв", студио за графичен дизайн Fullmaster, Vivacom, Da Vinci Learning, PocketBook и Фестивал “180 градуса”.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!