Събират книги за читалня край Народния театър

OFFNews Последна промяна на 24 май 2015 в 08:30 11714 3

Инициаторите на звъзстановяването на стъкления павилион на алеята зад фонтаните при Народния театър "Иван Вазов" в София и превръщането му в обществена читалня ще събират днес книги от хора, които имат желание да ги дарят.

Инициативата е обявена за 10 до 19 ч. в страницата "Да съберем първите 500 книги за читАлнЯта на 24 май" във Фейсбук. Има и списък с желани книги, които можете да откриете ТУК.

"Надяваме се с ваша помощ павилионът да се превърне в място за споделяне на най-доброто от съвременната (и най-нова) българска и световна литература. Както може да се предположи обаче, нямаме как със собствени средства да попълним библиотечния ни фонд. Затова разчитаме на вас и желанието ви да се включите в нашата кауза.

Търсим Вашите любими романи, сборници с разкази и стихосбирки, писани след Втората световна война и издавани в последните двадесет години. Ще се радваме да получим и нови детски книжки, албуми със снимки и всякакви книги с информация за София и България (все пак читАлнЯта ще се помещава в новата инфо точка на Столична община:)

Мястото в павилиона е силно ограничено (18 кв.м.) и в най-добрия случай ще можем да поберем не повече от 2000 заглавия. Поради тази причина избрахме да се фокусираме единствено и само върху съвременната литература, с акцент върху българската. Няма да приемаме дарения на нехудожествена литература, книги на чужд език или с компрометиран външен вид, както и партизански романи, любовни саги, кримки, чиклит и т.н.

Всеки, който дари книга за фонда ни, ще получи сертификат за дарение, а след откриването на читАлнЯта - своята читателска карта, даваща му право да заема книги за четене вкъщи", пишат организаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!